Taiteilijatapaamiset - Aino ja Aura Kajaniemi sekä Riitta Järvelä

La 6.4.2019 Klo 13:00

Kouvolan taidemuseo Poikilo, Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola

Kouvolan taidemuseo Poikilon näyttely Iholla on äidin, Aino Kajaniemen ja tyttären, Aura Kajaniemen viides yhteisnäyttely.

Aino Kajaniemen kuvakudoksissa viiva, kudos ja materiaali rakentavat pysähtyneitä hetkiä ja vertauskuvallisia ajatelmia elämästä. Aura Kajaniemi kirjoo helmillä ja langoilla pieniä fragmentteja, joista voi löytää viittauksia kirjallisuuteen, filosofiaan ja historiaan.

Heidän teoksiaan yhdistää herkkyys, sarjallisuus ja kerronnallisuus sekä hidas, käsin tekemistä arvostava toteutus. Kummankin teoksissa esiintyy usein eri muodoissaan ihmishahmo sekä tekstiilin traditioon liittyvä ornamentillisuus.
Tekniikat: kudonta ja kirjonta ovat suoraan käsityön traditiosta. Käsityön osuus on tunnustettu ja merkityksellistä, kuitenkin niin että teosten lähtökohta on vapaan taiteen estetiikassa.

IHOLLA kuvaa äidin ja tyttären läheistä suhdetta niin henkilökohtaisella, esteettisellä kuin taiteellisellakin tasolla. Vuoropuhelu eri sukupolvien taiteilijoiden teosten välillä rakentaa ajallisen jännitteen. Molemmat taiteilijat ovat siirtyneet kuvallisesta kerronnasta yhä enemmän tilaa haltuun ottavaan, installaatiomaiseen työskentelyyn. Teosten skaalan kasvaessa mukaan on tullut veistosmaisia muotoja, jotka jatkavat kaksiulotteista kerrontaa tilaan.

Riitta Järvelän videoteokset sijoittuvat ilmaisultaan dokumentin ja kuvataiteen välimaastoon. Järvelä kerää vanhoja albumikuvia ja postikortteja ympäri maailmaa - löydetyt kuvat ovat sekä historiallisia että dokumentaarisia. Taiteilija käyttää tätä aineistoa pohjamateriaalina ja jatkaa taiteellista työskentelyä äänittämällä ja kuvaamalla liikkuvaa sekä staattista kuvaa.

Punainen ilmapallo kertoo suomalaisen lapsen historiasta 1800-luvun lopulta 1970-luvulle albumikuvien kautta. Tulla nähdyksi videoteos sai alkunsa taiteilijan huomatessa leikin uhanalaisuuden tämän ajan digitalisoituneessa elämässämme.

Näyttely on avoinna ti-pe 11-18, la-su 12-17, ma suljettu

Hinta

7/5 €

Järjestäjä

Poikilo-museot

0206155297

poikilo@kouvola.fi

Tapahtuma on esteetön
Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 06.04.2019 13:00 06.04.2019 13:00 Europe/Helsinki Taiteilijatapaamiset - Aino ja Aura Kajaniemi sekä Riitta Järvelä Kouvolan taidemuseo Poikilon näyttely Iholla on äidin, Aino Kajaniemen ja tyttären, Aura.. Kouvolan taidemuseo Poikilo, Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola Poikilo-museot poikilo@kouvola.fi

Avainsanat

Näyttelyt ja museot Matkailijat Kouvola

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?