Kasvot menneisyydestä

Su 7.4.2019 Klo 00:59

Poikilo-galleria, Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola

Ari Helanderin valokuvakollaaseja muusikoiden historiallisista kuvista

En ole valokuvaaja enkä taiteilija, vaan pidän enemmän nimikkeestä kuvien käyttäjä tai kuvien tekijä. Olen intohimoinen visualisti.

Olen ammatiltani pianisti ja prosessiini kuvantekijänä vaikuttaa se, että kuvia katsoessani kuulen ne musiikkina ja musiikkia kuunnellessani näen kuvia. Visuaalisuus on ollut aina tärkeä osa muusikkouttani: se on auttanut hahmottamaan esittämieni sävellysten sisältöä ja rakennetta.

Valokuvakollaaseillani haluan kuvata, miten rakastamani säveltäjät ja muusikot menneisyydestä vaikuttavat minuun nykyhetkessä. Kuvieni lähtökohtana ovat vanhat daguerrotypiat ja valokuvat sekä niiden esittämien ihmisten henkilökohtainen elämä. Kukin kuva ja kuvasarja kertoo todellisen tarinan, usein varsin traagisen.

Koska pianistina koen olevani käsityöläinen, haluan myös kuvia tehdessäni askarrella konkreettisesti käsilläni sekä käyttää apuna kuvankäsittelyohjelmia. Jokainen kollaasi sisältää vanhojen valokuvien lisäksi itse ottamieni kuvien fragmentteja: kukkia pihaltani, ikkunoita Roomasta, palatseja ja kirkkoja Pietarista, hermoparantolan huoneen Saksasta…

Toivon, että näyttelyni auttaa katsojaa löytämään juuria kulttuurisesta menneisyydestämme, siitä perustasta, minkä päälle maailmankuvamme rakentuu.

Ari Helander (s. 1959)
- musiikin maisteri Sibelius-Akatemian solistisesta koulutusohjelmasta
- pitänyt aiemmin kolme yksityisnäyttelyä
- kuuluu Valokiila-ryhmään, jonka kanssa osallistunut viiteen yhteisnäyttelyyn

ari.helander@gmail.com

Poikilon kotisivut

Järjestäjä

0206158486

poikilo@kouvola.fi

Tapahtuma on ilmainen
Tapahtuma on esteetön
Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 07.04.2019 00:59 07.04.2019 00:59 Europe/Helsinki Kasvot menneisyydestä Ari Helanderin valokuvakollaaseja muusikoiden historiallisista kuvista En ole valokuvaaja enkä.. Poikilo-galleria, Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola poikilo@kouvola.fi

Avainsanat

Näyttelyt ja museot Matkailijat Kouvola

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?