Häivähdys purppuraa, Merja Naroma

Su 2.6.2019 Klo 23:59

Poikilo-galleria, Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola

Olen Kouvolassa asuva monialayrittäjä, jolle elämä on taidetta ja taide elämää. Taide on suuri inspiraation lähde ja minulle tapa luoda maailmaan erityisesti elämän iloa, värejä ja kauneutta.  Maailma ilman värejä on minulle mahdotonta ja kyllä, kotimaan talvi on aina suurta kamppailua, jossa taide luo toiveita jälleen uudesta kesästä ja valosta.

Taiteeni ja teokseni syntyvät silmänräpäyksistä, joissa muokkaan näkemääni todellisuutta sellaiseksi kuin haluaisin sen olevan tai jollaisena sen koen. Työssäni pihojen suunnittelijana näen suunnittelukohteet valmiina jo paperilla usein ensimmäisissä luonnoksissa.  Ottamissani valokuvissa, joissa aiheena on usein luonto tai maisema, näen rantabulevardin ja meren, mutten ihmisten jatkuvana kulkevaa virtaa tai vanhojen kaupunkien upeat kujat, mutten näe ahtaasti pysäköityjä autoja tai kujalle tuotua roska-astiaa.

Juuri ilmestyneessä erikoiskirjassani ”Puutarhatuliaisia – ulkomailta ideoita omaan pihaan” olen kuvannut kotimaassa vielä poikkeuksellisia tapoja kasvien käyttämiseen ja erilaisten pihamaisemien luomiseen. Ideakuvat ulkomailta ovat ottamiani sekä toteutetut pihat suunnittelemiani sekä paljolti myös toteuttamiani kohteita. Kirjan teksti on omaani ja eniten koenkin kirjoittamisen omimmaksi tavakseni ilmaista itseäni. Taiteen tekeminen on palannut elämääni uudelleen nuoruusvuosien jälkeen vasta muutama vuosi sitten.

Kuvaan mielelläni kameralla sekä siveltimellä.  Näitä myös pihasuunnitteluni inspiraationa toimineita maisemia olen kuvannut, kuva on painettu taidekankaalle ja sen jälkeen olen muokannut kuvaa sekä akryylivärein, poistanut tai lisännyt elementtejä ja käyttänyt tehosteena usein lasimurskaa, kiveä, hiekkaa ja värjättyä lasia tai kiveä. Jokainen teos on uniikki.

Näyttelyssä on mukana myös pelkästään akryylivärein toteutettuja töitä.

Kesän asuntomessuilla Korialla esitellään yksi upea koti rantakorttelissa, johon olen saanut suunnitella pihan. Näyttelyn aikaan työpöydälläni on uusia taidetöitä sekä Anjalan kartanon parhaillaan remontoitavana olevan upean kivinavetan edustalla olevan parkkipaikan tilalle tulevan pihan uuden elämän suunnitelma.

Toivon näyttelyni tuovan iloa, väriä ja onnea näyttelyvieraani päivään!

Merja Naroma

merja.naroma(at)rosefactory.fi , www.rosefactory.fi

Poikilon kotisivut

Järjestäjä

0206158486

poikilo@kouvola.fi

Tapahtuma on ilmainen
Tapahtuma on esteetön
Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 02.06.2019 23:59 02.06.2019 23:59 Europe/Helsinki Häivähdys purppuraa, Merja Naroma Olen Kouvolassa asuva monialayrittäjä, jolle elämä on taidetta ja taide elämää... Poikilo-galleria, Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola poikilo@kouvola.fi

Avainsanat

Näyttelyt ja museot Matkailijat Kouvola

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?