Kaakon Kamarimusiikki: Konserttiristeily: Bach soi saaressa

To 4.7.2019 Klo 13:00

Tammio, Tervasaari, 49400 Hamina

Tammion saari sijaitsee Haminan saaristossa, Itäisen Suomenlahden kansallispuiston alueella. Tammion vanhassa kalastajakylässä on kuin aika pysähtyisi. Ranta-aittojen ja syreenikujien ehjässä miljöössä aistii vuosisatojen saaristolaiselämän. Tammion asutushistoria alkaa 1500-luvulta. Kun Johann Sebastian Bach teki Saksassa 1700 -luvulla musiikin historiaa säveltäen klassisen musiikin kulmakiviin kuuluvia maailmankuuluja teoksiaan, Tammion asukkaat kalastivat, kulkivat merellä ja elivät sinnikkäästi saarellaan.

Sellisti Tuomas Ylinen yhdistää konsertissa nämä kaksi ainutlaatuista maailmaa, kun hän tuo Bachin soolosellosarjat 1 & 5 (BWV 1007 & 1011) tähän historiaa huokuvaan saareen. Ne kuuluvat sellokirjallisuuden merkkiteoksiin, ja ovat edelleen säveltäjän suosituimpia teoksia, jotka on sävelletty todennäköisesti vuosina 1717-23.

Jokaisen soolosellosarjan avaa barokille tyypilliseen tapaan preludi ja muut osat perustuvat aikakauden tansseihin: allemande, couranta, sarabande, menuetti, bourrée, gavotti, gigue. Ensimmäisen soolosellosarjan Preludi on luultavasti kuuluisin ja eniten soitettu osa kaikista teoskokonaisuuden osista. Viidennen sarjan kuuluisin osa puolestaan on sävyltään intiimi Sarabande.

Konserttiristeilylle osallistuva yleisö saa ensin nauttia merimatkasta Haminan Tervasaaresta Tammioon. Perillä saaressa ruokailun varanneille tarjoillaan lohikeitto, jonka jälkeen siirrytään konserttipaikalle Kalastajapirttiin. Konsertin jälkeen tutustustaan oppaan johdolla saaren salaisuuksiin, historian kiehtoviin tarinoihin ja nykyelämään. Päivä tarjoaa todellista luonnon ja musiikin lumoa!

Konserttiin on saatavana kolmenlaisia lippuja:
- pelkkä konserttilippu (sopii esim. omalla veneellä saapuville) 22 €
- konserttiristeily sisältää matkan ja konserttilipun sekä opastetun saarikierroksen, 49 € (muistathan omat eväät - jos haluat varata lohikeiton & kahvit, tee se viimeistään 26.6.!)
- koko paketti sisältää edellisten lisäksi myös lohikeiton ja kahvin/teen ja makean kahvileivän (70 €)

- Liput: lippu.fi, Lippupisteen myyntipaikat, Virolahden matkailun infopiste kesäkuussa

Aikataulu:
- klo 10.30 - lähtö Haminan Tervasaaresta, Tullimakasiiniinranta, MeriSetin Vikla-alus
- klo 12 perillä saaressa, ruokailu aluksella
- klo 13 - konsertti Kalastajapirtissä
- klo 17.30 paluu Tervasaaren Tullimakasiininrantaan

Kahvio palvelee koko risteilyn ajan. Aluksella täydet anniskeluoikeudet.

Hinta

49, 70 €

Järjestäjä

Kaakon Kamarimusiikki

info@kaakkofestival.fi

Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 04.07.2019 13:00 04.07.2019 13:00 Europe/Helsinki Kaakon Kamarimusiikki: Konserttiristeily: Bach soi saaressa Tammion saari sijaitsee Haminan saaristossa, Itäisen Suomenlahden kansallispuiston alueella. Tammion.. Tammio, Tervasaari, 49400 Hamina Kaakon Kamarimusiikki info@kaakkofestival.fi

Avainsanat

Musiikki Asukkaat Lapsiperheet Matkailijat Nuoret Hamina

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?