Kaakon Kamarimusiikki: Matka musiikin sieluun

To 4.7.2019 Klo 19:00

Miehikkälän kirkko, Muurikkalantie 6, 49700 Miehikkälä

Matka musiikin sieluun - Musiikin matka sieluun - Sielun matka musiikkiin... Tämä konsertti näyttää musiikin voiman ja suuria tunteita! Miehikkälän 1881 valmistunut, ajan tyylisuuntia yhdistelevä komea kirkko ja sen kaunis ja harmoninen kirkkosali täydentää elämyksen, musiikin ja sielujen kohtaamisen.

R. Strauss: Sonaatti sellolle ja pianolle F-duuri op. 6:
Richard Strauss (1864-1949) on saksalainen säveltäjä ja kapellimestari, joka muistetaan parhaiten oopperoistaan - esim. Salome ja Ruusuritari - ja orkesterisarjoistaan. Strauss sävelsi paljon esitetyn F-duurisellosonaatin op 6 vuonna 1883. Romantiikan ajan suuren säveltäjän Mendelssohnin vaikutus kuuluu tässä sonaatissa. Teoksen esittävät Samuli Peltonen, sello ja Tuomas Turriago, piano.

Šostakovitš: Pianotrio nro 2 e-molli op. 67:
Dmitri Šostakovitš (1906 Pietari – 1975 Moskova) tunnetaan erityisesti sinfonioistaan ja jousikvartetoistaan, joita hän sävelsi kumpiakin 15 teosta. Lisäksi hän kirjoitti muun muassa runsaasti elokuvamusiikkia. Šostakovitš oli Neuvostoliiton merkittävimpiä säveltäjiä ja yksi musiikinhistorian suurista sinfoonikoista. Hänen teoksensa jatkavat osin romantiikan perinnettä, mutta ne sisältävät myös modernismin aineksia. Hän yhdisteli musiikissaan hyvin dramaattisesti vastakkaisia tunnelmia, kuten syvää tragiikkaa ja kirpeää satiiria. Pianotrio nro 2 e-molli op. 67 on sävelletty sotavuonna 1944, ja siinä kuuluukin sota-ajan kärsimys, tuska ja suru mm. holokaustin kauhuista.

Brahms: Pianokvartetto nro 1 g-molli op. 25:
Johannes Brahms (1833-1897) luetaan Beethovenin ohella yhdeksi suurimmista saksalaisista säveltäjistä. Hänen tuotantonsa muodostuu pääosin orkesteriteoksista, lisäksi Brahms on tunnettu lukuisista kamarimusiikki- ja yksinlauluteoksista. Brahms yhdisti klassismiin pohjautuvaan sävellystekniikkaan romantiikan melodisuuden. Brahms sävelsi pianokvarteton numero 1, g-molli, op. 25 vuosien 1856-1861 välillä. Ensiesityksessä vuonna 1861 pianistina oli säveltäjä Robert Schumannin vaimo Clara, johon nuori Brahms oli syvästi ja epätoivoisesti rakastunut. Nämä tunnelmat kuuluvat erityisesti kvarteton ensiosassa. Välillä romanttisen lyyrinen, välillä energisen elämäniloinen teos sai lopullisen muotonsa vasta vuonna 1875.

Liput (25 €) Lippupisteen kaikista myyntipaikoista ja verkkokaupasta, kesäkuussa Virojoen infopisteestä ja tuntia ennen ovelta.

Ennen konserttia taiteilijatapaaminen ja illan konsertin esittely klo 18.15 kirkon pihamaalla.

Hinta

25 €

Järjestäjä

Kaakon Kamarimusiikki

info@kaakkofestival.fi

Tapahtuma on esteetön
Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 04.07.2019 19:00 04.07.2019 19:00 Europe/Helsinki Kaakon Kamarimusiikki: Matka musiikin sieluun Matka musiikin sieluun - Musiikin matka sieluun - Sielun matka musiikkiin... Tämä konsertti näyttää musiikin.. Miehikkälän kirkko, Muurikkalantie 6, 49700 Miehikkälä Kaakon Kamarimusiikki info@kaakkofestival.fi

Avainsanat

Musiikki Asukkaat Lapsiperheet Matkailijat Nuoret Seniorit Miehikkälä

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?