Bunkkerimuseon kesäpäivä

La 15.6.2019 Klo 12:00

Virolahden Bunkkerimuseo, Vaalimaantie 1318, 49960 Ala-Pihlaja

Virolahden Bunkkerimuseolla tapahtuu, kun museon kesäpäivää vietetään lauantaina 15.6.! Kesäpäivän aikana ohjelmassa on vaellus Tuntemattoman Polulla Majuri Notzin asiantuntevassa seurassa, sekä Salpalinja-dokumentin esitys. Museon kahvila ja näyttelyt ovat auki normaalisti klo 10-18. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Aikataulu:

klo 12 Vaellus Tuntemattoman Polulla

klo 15 Salpalinja-dokumentti

 

 

Bunkkerimuseon lähimetsissä kulkee Tuntemattoman Polku, noin 4,5 kilometrin mittainen metsä- ja luontopolku, jonka itäiseltä puolelta löytyvät kahdeksan Tuntematon Sotilas -elokuvaan pohjautuvaa taulua. Pohjoisosassa sijaitsevat kolme esittelykäytössä olevaa teräsbetonikorsua ja läntisellä puolella Salpapolkuun liittyviä linnoituskohteita. Reitti soveltuu kaikille normaalikuntoisille, lapsille vain aikuisten seurassa.

 

Vuonna 2017 valmistunut Salpalinja-dokumentti kertoo Salpalinjan rakentamisesta. Dokumentin ensimmäisessä osassa seurataan Salpalinjan suunnittelua ja rakentamista ensivaiheista lähtien. Mukana on myös haastatteluja, joissa linnoittajat kertovat aikalaiskertomuksia rakennustöiden ajalta. Toisessa osassa tutustutaan Salpalinjan vähemmän tunnettuihin vaiheisiin ja sen merkitykseen kylmän sodan aikana. Päätösosassa tarkastellaan Salpalinjaa nykypäivänä ja kerrotaan tavoista, joilla Salpalinjan historiaan ja linnoituskohteisiin voi tutustua, sekä millä eri tavoin siihen liittyvää tietoutta ja perinnettä pidetään yllä. Dokumentin kesto on noin 1,5 tuntia.

Dokumenttia on kuvattu autenttisilla kuvauspaikoilla ja avustajina on toiminut lukuisia paikallisia. Dokumentin on tuottanut ja ohjannut Juha Huttunen ja kuvannut Ismo Korhonen.

Kotisivuille

http://

Järjestäjä

Virolahden Bunkkerimuseo

040 7107339

Tapahtuma on ilmainen
Tapahtuma on esteetön
Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 15.06.2019 12:00 15.06.2019 12:00 Europe/Helsinki Bunkkerimuseon kesäpäivä Virolahden Bunkkerimuseolla tapahtuu, kun museon kesäpäivää vietetään lauantaina 15.6.! Kesäpäivän aikana.. Virolahden Bunkkerimuseo, Vaalimaantie 1318, 49960 Ala-Pihlaja Virolahden Bunkkerimuseo

Avainsanat

Elokuvat Liikunta ja urheilu Luonto ja ulkoilu Opastukset ja retket Näyttelyt ja museot Asukkaat Matkailijat Nuoret Seniorit Virolahti

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?