Kirjailijavieraana pääkirjastossa valkealaissyntyinen Mervi Pakkanen

Ke 14.8.2019 Klo 18:00

Kouvolan pääkirjasto, Salpausselänkatu 33, 45100 Kouvola

Valkealassa syntyneen Mervi Pakkasen viides romaani Kiskojen kaiku: sukupolvien takaa kertoo pienen tytön tarinan. 1950-luvulle sijoittuvassa kirjassa Sinikka-tytön toinen isoäiti asuu Myllykoskella aseman lähellä, toinen Kouvolassa Tienristin seutuvilla.

Kirjassa tyttö matkustelee näiden vahvojen ja sitkeähenkisten isoäitiensä luokse junalla. ”Sinikka oli istunut ratapihan kupeessa niin paljon, että tunnisti erilaiset vaunut. Niissä kulki milloin matkustajia tai maitotonkkia, milloin postia tai hiiltä. Papan tehtaalle menivät vaunujonot, joissa tukkipuita kuljetettiin ja nostettiin kokonainen autokuorma kerrallaan junavaunusta. Hän oli nähnyt, kuinka kipinöitä sinkoili veturin piipusta.”

Kirjan päähenkilönä Sinikka seuraa isoäitiensä elämää ja tekee omia johtopäätöksiään. Kiskojen kaiku onkin hämmentävän tarkkanäköinen kuvaus aikuisten elämästä lapsen silmin nähtynä. Suvun vaikeista vaiheista ei tuohon aikaan lapsille kerrottu, mutta pieni tyttö aavistaa asioita ja päättelee loput itse. Kirjan kantavaksi teemaksi nouseekin puhumattomuuden kulttuuri.

Pakkanen on eläkkeellä oleva psykologi ja tarinassa näkyy selkeästi hänen vankka kokemuksensa työssään mm. lapsiterapeuttina.  Kirjassa Kouvolan seutu ja erityisesti Kouvolan rautatiet saavat näyttävän roolin. Kirjailija on kertonut haastatelleensa kirjaansa varten entisiä rautatieläisiä, jotta ajankuva olisi historiallisesti oikein. Kirja pohjaa osittain Pakkasen omiin lapsuusmuistoihin.

Järjestäjä

Kouvolan kaupunginkirjasto

0206154293

kirjasto@kouvola.fi

Tapahtuma on ilmainen
Tapahtuma on esteetön
Lisää kalenteriin 14.08.2019 18:00 14.08.2019 18:00 Europe/Helsinki Kirjailijavieraana pääkirjastossa valkealaissyntyinen Mervi Pakkanen Valkealassa syntyneen Mervi Pakkasen viides romaani Kiskojen kaiku: sukupolvien takaa kertoo pienen tytön.. Kouvolan pääkirjasto, Salpausselänkatu 33, 45100 Kouvola Kouvolan kaupunginkirjasto kirjasto@kouvola.fi

Avainsanat

Kirjastot Kouvola

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?