Tove ja meren lumous -näyttely Maretariumissa

Su 14.3.2021 Klo 10:00

Maretarium, Sapokankatu 2, 48100 Kotka

Tove ja meren lumous -näyttely Maretariumissa on osa #MEIDÄNMERI-kampanjaa.

Muumitarinat ovat lumonneet lukijoita ympäri maailmaa monien sukupolvien ajan. Tove Jansson (1914-2001) kirjoitti ja kuvitti muumeista yhdeksän romaania, neljä kuvakirjaa ja satoja sarjakuvia vuosien 1945-1970 välillä. Kirjoja rohkeista ja seikkailunhaluisista, mutta kotia rakastavista muumeista on käännetty yli 55 kielelle ja niitä painetaan edelleen ympäri maailmaa.

Tove Jansson oli erittäin monipuolinen taiteilija, jolla oli myös näyttävä ura kuvataiteilijana. Muumikirjat muodostavat vain osan hänen kirjallisesta tuotannostaan: muumikirjojen jälkeen hän kirjoitti romaaneja ja novelleja, joista on tullut moderneja klassikoita. Tänä päivänä Tove Jansson kuuluu Pohjoismaiden rakastetuimpiin kirjailijoihin, jonka tarinat löytävät alati uusia lukijoita.

Meri oli Tove Janssonille erittäin tärkeä, niin arkielämässä kuin taiteen innoittajana. Hän vietti kaikki kesät Pellingin saaristossa itäisellä Suomenlahdella, ensin lapsuudenperheensä ja myöhemmin elämänkumppaninsa, taidegraafikko Tuulikki Pietilän kanssa. Pietilä ja Jansson viettivät yleensä koko kesän, aina huhtikuusta syyskuuhun asti pikkuruisella Klovharun saarella vailla juoksevaa vettä tai sähköä. Meri on erityisen tärkeä elementti muumitarinoissa, joissa siitä kehittyy melkein oma hahmonsa. Muumipappa ja meri –romaanissa Muumipappa raivostuu merelle epätoivoisissa yrityksissään ymmärtää sen syvintä olemusta. Kuten muumipappa toteaa kirjassa Muumipapan urotyöt:
”Viehtymys mereen on varmasti muumillinen ominaisuus, ja totean tyydytyksellä sen periytyneen pojalleni.”

Näyttely sisältyy pääsylipun hintaan. Ajankohtaiset hintatiedot ja aukioloajat löydät Maretariumin nettisivuilta.

Tule sinäkin vierailulle Maretariumiin ja osallistu #MEIDÄNMERI-kampanjaan!

Muut ajankohdat

Ma 3.2.2020 - 14.3.2021

|

10:00-17:00

Järjestäjä

Maretarium

0403110330

info@maretarium.fi

Lisää kalenteriin 14.03.2021 10:00 14.03.2021 10:00 Europe/Helsinki Tove ja meren lumous -näyttely Maretariumissa Tove ja meren lumous -näyttely Maretariumissa on osa #MEIDÄNMERI-kampanjaa. Muumitarinat.. Maretarium, Sapokankatu 2, 48100 Kotka Maretarium info@maretarium.fi

Avainsanat

Näyttelyt ja museot Asukkaat Lapsiperheet Matkailijat Nuoret Seniorit Kotka

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?