Laiha mies -monologiesitys

Pe 27.3.2020 Klo 19:00

Nelosteatteri, Satamakatu 4, 48100 Kotka

KORONAVIRUSEPIDEMIAN LEVIÄMISEN ESTÄMISEKSI KOTKAN KAUPUNKI ON PERUUTTANUT KAIKKI NELOSTEATTERIN KEVÄÄN ESITYKSET JA TAPAHTUMAT. TIEDOTAMME UUSISTA TILAISUUKSISTA JA AJANKOHDISTA HETI TILANTEEN SELVITTYÄ.

 

 

Fernando Pessoan teksteihin pohjaava monologi "Laiha mies" sähköistää jo ennakkoon kotkalaisen Nelosteatterin ilmapiirin viikonlopun Nuorten lausujien Veikko Sinisalo -lausuntakilpailun valtakunnalliseen karsintatapahtumaan!

Eero Ojala on freelance -näyttelijä, Suomen Lausujain Liiton puheenjohtaja ja - kuin tilauksesta - Vuoden nuori lausuja -voittaja vuodelta 2012. Hän on myös yksi viikonlopun karsinnan raatilaisita.

Fernando Pessoa (1888 - 1936) on portugalilainen runoilija ja kirjailija, yksi maansa ja yleensä koko 1900 -luvun merkittävimmistä runoilijoista.

Laiha mies -monologi on koottu Pessoan teoksista "En minä aina ole sama" (suom. Pentti Saaritsa, 2001) ja "Levottomuuden kirja" (suom. Sanna Pernu, 1999).Esityksen ensi-ilta oli Riihimäellä 2010, minkä jälkeen Ojala on esittänyt sitä jatkuvasti Berliiniä myöten.  Esityksen on ohjannut Misa Palander. Kesto on 50 min, ei väliaikaa.

Laiha mies on kaunis kuvaus eron jälkeisestä prosessista, matkasta uuteen alkuun. Vaikka lavalla nähdäänkin mies, Pessoan mukaan "sukupuolella ei ole väliä". Ero on universaali ja androgyyni aihe, jonka vaiheita Laiha mies käy läpi. Esitys on oodi rakkaudelle ja luopumiselle.

"Kun en näe häntä, kuvittelen itseni vahvaksi kuin korkeat puut. Mutta kun näen hänet, vapisen, enkä tiedä minne joutui se mitä tunsin hänen poissaollessaan."

 

Hinta

10 €

Järjestäjä

Teatteriryhmä Kimara, Nelosteatterin talotoimikunta

050 340 6506

esko.junkkari@kymp.net

Lisää kalenteriin 27.03.2020 19:00 27.03.2020 19:00 Europe/Helsinki Laiha mies -monologiesitys KORONAVIRUSEPIDEMIAN LEVIÄMISEN ESTÄMISEKSI KOTKAN KAUPUNKI ON PERUUTTANUT KAIKKI NELOSTEATTERIN.. Nelosteatteri, Satamakatu 4, 48100 Kotka Teatteriryhmä Kimara, Nelosteatterin talotoimikunta esko.junkkari@kymp.net

Avainsanat

Teatteri Asukkaat Matkailijat Seniorit Kotka

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?