Luonnon edestä, Teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta

Su 30.8.2020

Kouvolan taidemuseo Poikilo, Kouvolatalo, Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola

Luonnon edestä esittelee erilaisia tapoja kuvata luontoa nykytaiteen keinoin. Länsimaisen kuvataiteen traditiossa luonnon kuvaaminen on ollut keskeisessä osassa. Maisema tai luonto ei ole vain aiheensa peilikuva, vaan se heijastelee aikakautensa aatteita ja maailmankatsomusta.

Dialogia ihmislajin ja luonnon välillä on viime vuosina käyty synkeiden aiheiden ympärillä. Huolta aiheuttavat niin ilmastonmuutos, monimuotoisuuden väheneminen, luontaisten elinpiirien häviäminen, muoviroskan kerääntyminen meriin kuin juomakelpoisen veden hupeneminen. Luonnon ja ihmisen suhde voi tuntua loppuun käsitellyltä, mutta tarkemmin ajateltuna aihetta on tärkeä pitää esillä.

Esillä olevissa teoksissa luontoa käsitellään monenlaisista näkökulmista. Niissä voi nähdä huolta ja kritiikkiä, mutta myös mystiikkaa, sadunomaista tunnelmaa ja viittauksia taidehistoriaan, unohtamatta kuitenkaan lohdullisuutta ja toiveikkuutta.

Heinon taidesäätiön kokoelma on yksi Suomen merkittävimmistä nykytaiteen kokoelmista. Kokoelman ovat keränneet kauppaneuvos Raimo Heino, rouva Raini Heino ja heidän poikansa, galleristi ja taidehistorioitsija Rauli Heino. Heinon taidesäätiö on perustettu vuonna 2014. Kokoelma karttuu edelleen.

Taidekokoelma on syntynyt Heinojen hankintojen ja henkilökohtaisten mieltymysten pohjalta intohimosta ja rakkaudesta taidetta kohtaan. Heinojen kiinnostus on suuntautunut alusta lähtien suomalaiseen aikalaistaiteeseen. Nykytaiteen keräämisen he aloittivat 1970-luvulla.

Heinon taidesäätiön kokoelmaa näyttelyssä edustavat: Petri Ala-Maunus, Axel Antas, Elina Brotherus, Erno Enkenberg, Bo Haglund, Ilkka Halso, Heli Hiltunen, IC-98, Jouna Karsi, Arto Korhonen, Markku Laakso, Juhani Linnovaara, Pekka Luukkola, Susanna Majuri, Jyrki Parantainen, Sami Parkkinen, Tamara Piilola, Kimmo Pyykkö, Markus Rissanen, Topi Ruotsalainen, Kim Simonsson, Reidar Särestöniemi, Kristiina Uusitalo, Marjukka Vainio

Luonnon edestä -näyttelyn ovat tuottaneet yhteistyössä Kouvolan taidemuseo Poikilo ja Heinon taidesäätiö.

 

Näyttely avoinna ti-pe 11-18, la-su 12-17, ma suljettu

Muut ajankohdat

Ti 2.6.2020 - 30.8.2020

|

00:00-00:00

Hinta

7/5, alle 18-vuotiaat vapaa pääsy €

Järjestäjä

Poikilo-museot

020 615 5297

Tapahtuma on esteetön
Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 30.08.2020 00:00 30.08.2020 00:00 Europe/Helsinki Luonnon edestä, Teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta Luonnon edestä esittelee erilaisia tapoja kuvata luontoa nykytaiteen keinoin. Länsimaisen kuvataiteen.. Kouvolan taidemuseo Poikilo, Kouvolatalo, Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola Poikilo-museot

Avainsanat

Näyttelyt ja museot Asukkaat Matkailijat Seniorit Kouvola

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?