Näkymiä Kouvolasta - poimintoja Poikilo-museoiden taidekokoelmista ja valokuvakokoelmista

Su 30.8.2020

Poikilo-galleria, Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola

Kymenlaakson maisema on tunnettu teollisuusmaisemana, toisin kuin esimerkiksi varhaisina kansallismaisemina tutuksi tulleet Koli ja Punkaharju. Kymijoen näkymiä kuvanneet taiteilijat, kuten Victor Westerholm, ovat tehneet teoksillaan Pohjois-Kymenlaakson maisemat tunnetuksi ympäri Suomea.
 
Taidemuseo Poikilon kokoelmataiteilijoista Kymijoen kuvauksia on toteuttanut muun muassa Aarne Ari (ent. Bly) Elimäeltä. Suomen Taideyhdistyksen piirustuskoulussa 1920-luvulla opiskellut Ari on kuvannut taiteessaan esimerkiksi maatalouden tarpeisiin kuivatettua Elimäen järveä sekä tärkeänä liikennekohteena tunnettua Korian rautatiesiltaa.
 
Taiteilija Oksana Arikaisen tuotantoon sisältyy useita maisemia Kymijoen rannalta ja maaseudulta. Akvarellitaiteilija ja kuvataiteen opettaja on kertonut haastattelussa ihailevansa kymenlaaksolaisia rantamaisemia, erityisesti vesi heijastuksineen inspiroi häntä.
 
Taiteilija ja graafikko Tapani Lemminkäinen on paikallisille tuttu menneen agraarimaailman dokumentoijana. Aktiivisena kulttuurihenkilönä tunnettu taiteilija teki kansatieteellisiä dokumentointimatkoja Jaalaan ja Elimäelle, tallentaen piirustuksiinsa vanhoja rakennuksia, ihmisiä ja työtapoja. Taidemuseo Poikilon kokoelmista löytyy useampi Lemminkäisen piirustus, jossa aiheena on Vanha Kouvola purku-uhan alaisine puutaloineen.
 
Näyttelyssä on esillä teoksia myös muilta paikallisilta kokoelmataiteilijoilta, kuten Rauha Arpiselta, Eino Hokkaselta ja Pentti Wilkolta. Heitä kaikkia yhdisti kiinnostus kuvata lähiseutuaan.
 
Poikilo-museoiden valokuvakokoelmista löytyy kymenlaaksolaisia maisemia metsä- ja peltonäkymistä varuskuntakuvauksiin, rautatiekuviin sekä kaupunki- ja tehdasmaisemiin. Kokoelmat sisältävät noin 130 000 valokuvaa aina 1800-luvun lopusta nykypäiviin asti.
 
Minkälaisia muistoja ja valokuvia sinulla on kouvolalaisista rakennuksista tai maisemista? Jaa ne muiden kanssa! Voit jakaa kuvasi tai muistosi sosiaalisessa mediassa, muistathan lisätä mukaan hashtagit #näkymiäkouvolasta #poikilomuseot #poikilogalleria #kouvola
 

Avoinna ti-pe 11-18, la-su 12-17, ma suljettu

Järjestäjä

0206158486

poikilo@kouvola.fi

Tapahtuma on ilmainen
Tapahtuma on esteetön
Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 30.08.2020 00:00 30.08.2020 00:00 Europe/Helsinki Näkymiä Kouvolasta - poimintoja Poikilo-museoiden taidekokoelmista ja valokuvakokoelmista Kymenlaakson maisema on tunnettu teollisuusmaisemana, toisin kuin esimerkiksi varhaisina kansallismaisemina.. Poikilo-galleria, Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola poikilo@kouvola.fi

Avainsanat

Näyttelyt ja museot Asukkaat Matkailijat Seniorit Kouvola

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?