Unelmien tanssiaiset Haminan Raatihuoneella

La 15.8.2020 Klo 10:00

Haminan Raatihuone, Raatihuoneentori 2, 49400 Hamina

Muotitaiteilija Jukka Rintala tuo Haminan raatihuoneelle Unelmien tanssiaiset kesällä 2020.

Yksi Haminan näyttelykesän kirkkaimpia tähtiä on muotitaiteilija Jukka Rintala. Unelmien tanssiaiset Haminan Raatihuoneella -näyttely avataan heinäkuun alussa ja se on avoinna tiistaista sunnuntaihin 2.7.-15.8. Näyttelyssä on esillä Rintalan pukuja ja maalauksia. 

Unelmien tanssiaiset Haminan Raatihuoneella -näyttely tuo esille Jukka Rintalan veistoksellisten muotojen mestarina sekä hänen pukujensa että maalaustensa kautta. Haminan Raatihuoneen valtuustosali kuvaa tanssiaissalia, jossa puvut tanssivat kristallikruunujen alla. Jukka Rintalan taiteessa kankaat ja maalauspensselit toteuttavat samaa ideaalia kauneudesta ja muodosta.

Jukka Rintalan käden jälki näkyy Haminan katukuvassa myös Kauppatorin reunalla sijaitsevan Sevenon lasitaideliikkeen tiloissa, jossa on nähtävillä ensikertaa kattausnäyttelynsä yhteistyössä lasitaiteilija Anne Takasen kanssa. Jukka Rintalan tärkeänä tukena on hänen työparinsa, visualisti Matti Vaskelainen. Yhdessä he ovat valmistaneet lukuisia muotinäytöksiä ja tapahtumia, joissa muoti ja kulttuuri kohtaavat toisensa.

Jukka Rintala rakentaa kesällä 2020 ensimmäisen näyttelynsä Haminaan, ainutlaatuiseen ympyräkaupungin historiaa huokuvaan miljööseen. Jatkoa näyttelytoiminnalle seuraa Hamina Tattoo sotilasmusiikkifestivaalin aikana elokuussa 2021.

Näyttelyaikana toteutuvia tapahtumia:

Kansallispukutuuletus su 9.8.2020 klo 12 alkaen

Järjestäjä

Haminan kaupunki

05 7492500

viestinta@hamina.fi

Tapahtuma on ilmainen
Tapahtuma on esteetön
Lisää kalenteriin 15.08.2020 10:00 15.08.2020 10:00 Europe/Helsinki Unelmien tanssiaiset Haminan Raatihuoneella Muotitaiteilija Jukka Rintala tuo Haminan raatihuoneelle Unelmien tanssiaiset kesällä 2020. Yksi.. Haminan Raatihuone, Raatihuoneentori 2, 49400 Hamina Haminan kaupunki viestinta@hamina.fi

Avainsanat

Näyttelyt ja museot Asukkaat Matkailijat Hamina

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?