Kyläorkesteri Raakku

Su 16.8.2020 Klo 14:00 - 15:00

Kouvolatalo, Varuskuntakatu 11, 45700 Kouvola

Kouvolatalon ulkonäyttämöllä

Raakku on Jaalan Huhdasjärvellä syntynyt ja sieltä käsin toimiva monipuolinen musiikkiseurue. Kylällä ja sen liepeillä asunut kaveriporukka haaveili lauluyhtyeestä ja seudun vahvan,
mutta uinahtaneen pelimannihengen virkistämisestä, ja lopulta perustettiin yhteinen orkesteri keväällä 2015.

Idea bändin nimeen tuli Huhdasjärven lähellä sijainneesta Variksen kaupungista, josta keksittiin raakkuminen, ja kun raakun tajuttiin olevan myös jokihelmisimpukka, oli nimi Huhdasjärven kauniin jokimaiseman varrelle sopiva.

Raakku on kansanmusiikkiyhtye, joka soittaa nykypäivän pelimannimusiikkia. Se uudistaa ja tuoreuttaa kansanmusiikkia omintakeisesti. Raakku tuo kansanmusiikkiin myös hieman progea ja sekoittaa musiikkityylejä Balkanilta Irlantiin ja kantrista Kalevalaan. Mikään tyyli ei ole sille outoa. Raakku hyödyntää eri tyylejä omaan synteesiinsä raakkumaisen taitavasti.

Raakun monipuolinen musiikki on pääosin sen jäsenten säveltämää, sanoittamaa ja sovittamaa, ja aihepiirit liikkuvat luonnosta nykyihmisen arkeen ja ajatuksiin. Aarteita ammennetaan myös lähiseudulta ja kansanperinteestä.

Raakku on julkaissut kaksi levyä; ensilevy vuonna 2015 ja keväällä 2020 ilmestyi digitaalisesti bändin toinen levy "TOKA".

13 henkisten orkesterin taiteellinen johtaja on Ilja Kaskimaa.

Järjestäjä

Kyläorkesteri Raakku

040 7339186

Tapahtuma on ilmainen
Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 16.08.2020 14:00 16.08.2020 15:00 Europe/Helsinki Kyläorkesteri Raakku Kouvolatalon ulkonäyttämöllä Raakku on Jaalan Huhdasjärvellä syntynyt ja sieltä käsin toimiva monipuolinen.. Kouvolatalo, Varuskuntakatu 11, 45700 Kouvola Kyläorkesteri Raakku

Avainsanat

Musiikki Asukkaat Lapsiperheet Matkailijat Nuoret Seniorit Yhdistykset Kouvola

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?