Kerro meille! Metsäteollisuusmuistot talteen.

Pe 30.10.2020 Klo 23:00

Merikeskus Vellamo, Tornatorintie 99, 48100 Kotka

Viime vuonna käynnistynyt Kymenlaakson museoiden yhteinen muistojenkeruuprojekti jatkuu metsäteollisuusteemalla. Muistoja kerätään pääasiassa Internetistä löytyvän kyselyn avulla. Kysely on avoinna 1.9.–31.10.2020 osoitteessa www.kerromeille.net.

Kymenlaakso on ollut ja on yhä vahva metsäteollisuuden keskus. Kerro meille! -kyselyllä kerätään muistoja työstä ja vapaa-ajasta kymenlaaksolaisten tehtaiden varjossa. Muistot voivat olla miltä vuosikymmeneltä ja mistäpäin Kymenlaaksoa tahansa. Ne voivat liittyä jo toimintansa lopettaneisiin tai yhä toimiviin tehtaisiin ja sahoihin. Kysely ennakoi maakunnan metsäteollisuuden 150-vuotisjuhlavuotta, jota vietetään vuonna 2022.

Kymintehdas, Gutzeit, Tampella, Summa, UPM, Kotkamills, Myllykoski, Sunila, Verla, Stora Enso, Ristiniemi, Pitkäkoski… Näihin ja lukuisiin muihin alan yrityksiin ja sahoihin liittyy pala suomalaista ja kymenlaaksolaista historiaa. Olethan mukana sen tallentamisessa!

Kerro meille! on kymenlaaksolaisten museoiden yhteinen hanke, jossa vuosittain vaihtuvalla teemalla kerätään muistitietoa Kymenlaaksosta. Metsäteollisuuskyselyssä ovat mukana Kymenlaakson museo, Poikilo-museot, Haminan kaupungin museot, Miehikkälän museotoimi, Verlan tehdasmuseo ja Ankkapurhan teollisuusmuseo. Kyselyyn tulleet vastaukset tallennetaan museoiden kokoelmiin ja niitä käytetään mm. näyttely- ja tutkimusaineistona. Otteita muistoista voidaan myös julkaista some-kanavilla.

Vuonna 2019 Kerro meille! -hankkeessa kerättiin nuoruusmuistoja, ja keräyksen satoa tulee kuluvan syksyn aikana esille Kymenlaakson museoon. Tänä vuonna kerätään siis metsäteollisuusmuistoja, ja ensi vuonna vuorossa ovat muiden teollisuuden alojen parissa toimineet.

Järjestäjä

Merikeskus Vellamo

0403500497

info@merikeskusvellamo.fi

Tapahtuma on ilmainen
Tapahtuma on esteetön
Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 30.10.2020 23:00 30.10.2020 23:00 Europe/Helsinki Kerro meille! Metsäteollisuusmuistot talteen. Viime vuonna käynnistynyt Kymenlaakson museoiden yhteinen muistojenkeruuprojekti jatkuu metsäteollisuusteemalla... Merikeskus Vellamo, Tornatorintie 99, 48100 Kotka Merikeskus Vellamo info@merikeskusvellamo.fi

Avainsanat

Näyttelyt ja museot Osallistu ja vaikuta Asukkaat Seniorit Yhdistykset Yrittäjät Kotka

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?