Tietoherkku. Monimerkityksellinen neulonta.

Ke 30.9.2020 Klo 17:00 - 18:00

Merikeskus Vellamo, Tornatorintie 99, 48100 Kotka

Ota oma kudin mukaan ja tule kuuntelemaan, miten neulonnan taito on muuttunut vuosikymmenten aikana ja mitä kulloinkin on neulottu ja miksi.

FT Anna Rauhala tarkastelee esityksessään neulontaan liittyviä syitä ja merkityksiä vanhasta maatalousvaltaisesta 1800-luvun yhteiskunnasta nykyiseen globalisoituneeseen maailmaan. Neulonta on näyttäytynyt naisten tärkeänä kansalaistaitona, mutta oliko neulominen ennen pelkkä välttämättömyys pakon edessä vai liittyikö siihen lisäksi muita syitä? Entä ovatko miehet tarttuneet puikkoihin ennen otsikoihin noussutta talviolympialaisten Knitting Team Finlandia? Nykyisin neulominen mielletään iloa tuottavaksi harrastukseksi eikä neuleita tehdä enää vain tarpeeseen kuten aiemmin. Mitä iloa tuottavaa sinun puikoillasi Tietoherkun aikana syntyy?

Tietoherkku-luento on kaikille avoin ja maksuton. Koronatilanteen vuoksi auditoriossa on paikkoja rajoitetusti ja ne jaetaan saapumisjärjestyksessä.

Järjestäjä

Merikeskus Vellamo

0403500497

info@merikeskusvellamo.fi

Tapahtuma on ilmainen
Tapahtuma on esteetön
Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 30.09.2020 17:00 30.09.2020 18:00 Europe/Helsinki Tietoherkku. Monimerkityksellinen neulonta. Ota oma kudin mukaan ja tule kuuntelemaan, miten neulonnan taito on muuttunut vuosikymmenten aikana ja.. Merikeskus Vellamo, Tornatorintie 99, 48100 Kotka Merikeskus Vellamo info@merikeskusvellamo.fi

Avainsanat

Luennot ja seminaarit Näyttelyt ja museot Asukkaat Matkailijat Kotka

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?