Minä maalaan Linnea-mummun kanssa -taidenäyttelyn avajaiset

Su 4.10.2020 Klo 15:00 - 18:00

Kulttuuritalo Wanha Rautakauppa, Myllykoskentie 17, 46800 Myllykoski

Avajaisten ohjelma:

15.00 Tervetuloa Wanhaan Rautakauppaan, TARJA TORNAEUS

15.10 Taidenäyttelyn avaussanat, SANNA-MARJA SUOJANEN

15.20 Avaussanat kitaralla, Pa N U

15.30 Kirjaesittelyt, MOOSES MENTULA ja KATARIINA HAKANIEMI

16.00 Paneelikeskustelu: Mitä myötätunto maksaa, mitä sillä saa?

17.00 Pientä purtavaa, musiikkia, vapaata keskustelua. Kirjakauppa ja kahvio avoinna klo 18 asti. Ennakkoesittely satukirjasta Linnea-mummon satuja, jonka tarinat Sanna-Marja Suojanen löysi mummun kuoleman jälkeen piironginlaatikosta.

 

Sanna-Marja Suojanen on saavuttanut kansainvälistä huomiota tauluillaan, joista ensimmäinen syntyi Linnea-mummun kuolemaa seuraavana päivänä ja toinen kuoleman vuosipäivänä. Sen jälkeen Sanna-Marja huomasi, että jos hän "maalaa mummun kanssa", keskittyy rakkaasta isoäidistä välittyneeseen myötätuntoon kaikkia ihmisiä, eläimiä ja luontoa kohtaan, taulut syntyvät kuin itsestään.

Tämä näyttely on Sanna-Marjan ensimmäinen Suomessa. Syyskuussa hänen työnsä ovat esillä Milanon muotiviikoilla ja marraskuussa Brysselissä.

Sanna-Marjan taulut edustavat "myötätuntotaidetta", compassion art. Siinä on kyse myötäelämisestä, itsensä kuuntelemisesta ja itsensä toteuttamisesta, ihmismielen toiminnasta ja tasapainon tavoittelusta.

Kirjailijat Mooses Mentula ja Katariina Hakaniemi käsittelevät uusimmissa kirjoissaan samoja aiheita kuin Sanna-Marja kuvataiteessaan. Mentulan romaanin Toiset meistä päähenkilö kärsii paniikkikohtauksista ja sekoittaa todellisuuden ja itse kehittämänsä maailman. Hakaniemen kirjassa Suora lähetys käsitellään mm. pakkomielteitä, puhumisen vaikeutta ja myönteisen ajattelun tärkeyttä.

Järjestäjä

Kulttuuritalo Wanha Rautakauppa

0405788049

info@reunalla.fi

Tapahtuma on ilmainen
Tapahtuma on esteetön
Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 04.10.2020 15:00 04.10.2020 18:00 Europe/Helsinki Minä maalaan Linnea-mummun kanssa -taidenäyttelyn avajaiset Avajaisten ohjelma: 15.00 Tervetuloa Wanhaan Rautakauppaan, TARJA TORNAEUS 15.10 Taidenäyttelyn.. Kulttuuritalo Wanha Rautakauppa, Myllykoskentie 17, 46800 Myllykoski Kulttuuritalo Wanha Rautakauppa info@reunalla.fi

Avainsanat

Näyttelyt ja museot Kouvola

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?