Suomen lipun aukion Jäätaidegalleria 14.-28.2.2021

Su 28.2.2021

Suomen lipun aukio (Suomen suurlippu, Sibeliuskatu , 49400 Hamina

Ystävänpäivänä käynnistyy kaksiviikkoinen, osallistava taidetapahtuma Haminassa; Suomen lipun aukiolle rakentuu yhteisöllinen jäätaidegalleria.

Kaiken ikäisiä ihmisiä niin Haminasta kuin muualtakin kannustetaan mukaan ideoimaan ja rakentamaan aukiolle jääpalikoista ja lumesta jääveistoksia ja asetelmia - yhteistä talvista taidegalleriaa yhteisesti jaettuun kaupunkitilaan. Galleria rakentuu mielikuvitus, luovuus ja leikki edellä, eikä osallistumiseen ole ikärajoja. Aukiolla on myös luistinrata ja lumikumpareita talvisiin leikkeihin. Paikan päällä on tarkempaa ohjeistusta teosten sijoitteluun.

Luistinradan läheisyydessä on tila suuremman, yhteisen teoksen rakentamiselle. Yhteiseen veistokseen voi kuka tahansa tuoda lisää rakennuspalikoita ja omalla panoksellaan olla mukana päättämässä, millainen yhteisestä veistoksesta tulee; tuleeko siitä esimerkiksi linnoitus, tai vaikka jättikokoinen perhosen toukka, vai onko se jotain ei-esittävää, abstraktia… Se jää nähtäväksi.

Muusikko-kulttuurituottaja Tomi Pekkola valmistaa aukion jäätaidegalleriaan äänimaiseman. Sen voi ladata paikan päällä QR-koodin kautta ja kuunnella omalla älypuhelimella. Näin galleria laajenee monitaiteiseksi ja -aistiseksi kokonaisuudeksi.

Jäägallerian painopiste on yhdessä tekemisessä, luovuudessa ja yhteisen kaupunkitilan jakamisessa ja viihtyvyydessä.

Osallistavan tapahtuman on pannut liikkeelle Haminan kaupungin kulttuuripalvelut. Gallerian rakentumiseen on ajateltu aikaa Kalevalan päivään 28.2. saakka, mutta toki teoksia voi tehdä lisää aukiolle vielä sen jälkeenkin.

Jääteokset säilyvät Suomen lipun aukiolla, kunnes kevätaurinko ne sulattaa. Myös tämä vaihe on tärkeä osa yhteistä galleriaa. Se on myös kaunis metafora jaettujen kokemusten katoavaisuudelle ajan kuluessa.

 

Lisätietoja:
https://www.facebook.com/events/1152743988577160

Facebookin tapahtumasivulle kootaan myös taiteiluun osallistuvien hyviä vinkkejä erilaisten jääpalikoiden ja veistosten jäädyttämiseen.

Muut ajankohdat

Su 14.2.2021 - 28.2.2021

|

00:00-23:59

Järjestäjä

Haminan kaupunkin kulttuuripalvelut

0407223687

henni.kiri@hamina.fi

Tapahtuma on ilmainen
Tapahtuma on esteetön
Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 28.02.2021 00:00 28.02.2021 00:00 Europe/Helsinki Suomen lipun aukion Jäätaidegalleria 14.-28.2.2021 Ystävänpäivänä käynnistyy kaksiviikkoinen, osallistava taidetapahtuma Haminassa; Suomen lipun aukiolle.. Suomen lipun aukio (Suomen suurlippu, Sibeliuskatu , 49400 Hamina Haminan kaupunkin kulttuuripalvelut henni.kiri@hamina.fi

Avainsanat

Asukkaat Lapsiperheet Matkailijat Nuoret Seniorit Yhdistykset Yrittäjät Hamina

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?