Outimaija Hakala: Olevaisia -näyttely

La 17.4.- 25.4.2021

Kouta-galleria, Kouvola-talo Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola

Olevaiset ovat kipsivalosten ja mustepiirrosten keinoin tehtyjä kuvia kivi- kasvi- ja eläinkunnan olennoista. Kaikki olevainen koostuu maailmassa hajallaan olevista ja toisiinsa liittyneistä hiukkasista. Aine kiertää ja ottaa muotonsa erilaisissa olennoissa ja kappaleissa, joita tarkastelen teoksissani pohtien miksi tietyt olomuodot on arvotettava merkitsevämmiksi kuin toiset. Toivon että kalliot pysyvät tukevana kamarana monimuotoiselle elämälle, eivätkä uhanalaiset puut, kasvit ja eläimet katoa sen pinnalta. Kaikkea elämää ja olemassaoloa tulee vaalia, mutta etenkin tuntoisia ja mielellisiä eläimiä meidän tulisi kohdella myötätuntoisesti, niiden erityisyyttä kunnioittaen. 

Outimaija Hakala on kuvataiteilija ja taidehistorioitsija, joka tekee väitöskirjaa muunlajisten eläinten yksilöyden huomioon ottamisesta kuvataiteessa Aalto-yliopiston taiteen laitoksella. Hän työskentelee kuvanveiston ja grafiikan tekniikoilla, usein yhteiskunnallisten teemojen ja käsitetaiteen parissa. Näyttely on osa Koneen Säätiön tukemaa eläinten kertomisen haasteita tieteissä ja taiteissa käsittelevää Voiko eläintä kertoa? -hanketta.

Muut ajankohdat

Ti 30.3.2021 - 25.4.2021

|

00:00-00:00

Hinta

Poikilo-museon lippu 11/8 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. €

Järjestäjä

Kouvolan taiteilijaseura

outimaija@gmail.com

Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 17.04.2021 00:00 25.04.2021 00:00 Europe/Helsinki Outimaija Hakala: Olevaisia -näyttely Olevaiset ovat kipsivalosten ja mustepiirrosten keinoin tehtyjä kuvia kivi- kasvi- ja eläinkunnan olennoista... Kouta-galleria, Kouvola-talo Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola Kouvolan taiteilijaseura outimaija@gmail.com

Avainsanat

Näyttelyt ja museot Asukkaat Matkailijat Kouvola

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?