Hyppää kartan yli

Kotkasta kotkaksi

To 17.6.2021 Klo 17:30

Kotkan pääkirjasto (verkkotapahtuma), Kirkkokatu 24, 48100 Kotkan kaupunki

Kotkan kaupunginkirjaston Kotkasta kotkaksi -murreiltamissa Mikko Mannonen ja Hanna Lappalainen.

Kotkan kaupunginkirjasto järjestää 17. kesäkuuta klo 17.30 alkaen virtuaaliset Kotkasta kotkaksi -murreiltamat. Iltamissa kuullaan kielentutkija Hanna Lappalaisen esitelmä Kotkan alueen murteista, jonka jälkeen murrekirjailija Mikko Mannonen kertoo teoksistaan ja lukee niistä otteita. Haastattelijana toimii Niko Kirjavala.

Mikko Mannonen on kotkalainen kirjailija ja lauluntekijä. Hänen paikallismurteella kirjoitettuun Kotkalaist kiältä ja miältä -teossarjaan kuuluvat Käet taskus (2019) ja Ai miä vai? (2020). Kirjat sisältävät humoristisia ja elämänmakuisia tarinoita aidolla paikallismurteella sekä faktatietoa kotkalaisista paikoista ja rakennuksista.

Hanna Lappalainen on Helsingin yliopiston suomen kielen yliopistonlehtori ja dosentti. Hän on keskittynyt tutkimustyössään puhutun kielen vaihteluun ja muutokseen esimerkiksi murteissa ja puhuttelutavoissa. Viime vuosina Lappalainen on työskennellyt Sata suomalaista kielellistä elämäkertaa -hankkeessa ja tutkinut muun muassa kohteliaisuutta asiakaspalvelussa, vanhuutta ja kielenkäyttöä sekä lääkäreiden tapoja puhutella potilaita.

Teams Live -linkki: https://bit.ly/3ysnp2z

Teams Live -ohje: https://kyyti.finna.fi/themes/custom/files/teams_ohje.pdf

Järjestäjä

Kotkan kaupunginkirjasto

0406883750

kirjasto@kotka.fi

Tapahtuma on ilmainen
Tapahtuma on esteetön
Lisää kalenteriin 17.06.2021 17:30 17.06.2021 17:30 Europe/Helsinki Kotkasta kotkaksi Kotkan kaupunginkirjaston Kotkasta kotkaksi -murreiltamissa Mikko Mannonen ja Hanna Lappalainen. Kotkan.. Kotkan pääkirjasto (verkkotapahtuma), Kirkkokatu 24, 48100 Kotkan kaupunki Kotkan kaupunginkirjasto kirjasto@kotka.fi

Avainsanat

Kirjastot Kotka

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?