Siirry pääsisältöön
Kymenlaaksonyt käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää Sulje X
Hyppää kartan yli

Toivoa etsimässä -valokuvanäyttely

Ti 26.10.- 29.10.2021 Klo 10:00 - 16:00

Virolahden kirjasto, Rantatie 9, 49900 Virolahti

Karoliina Paatoksen valokuvat kertovat ilmastonmuutoksen vaikutuksista tyttöjen elämään

Valokuvataiteilija Karoliina Paatoksen ja lastenoikeusjärjestö Plan Internationalin näyttely ”Toivoa etsimässä – Siem Reapin tytöt ilmastonmuutoksen keskellä” on esillä Virolahden kirjastossa.

Valokuvataiteilija ja kuvajournalisti Karoliina Paatos tutustui lastenoikeusjärjestö Plan Internationalin työhön Kambodžan Siem Reapissa ja kuvasi ihmisiä, erityisesti tyttöjä, joiden arjessa ilmastonmuutoksen vaikutukset jo tuntuvat.

“Toivoa etsimässä -näyttelymme näyttää, miten ilmastonmuutos ei ole vain tulevaisuuden uhka. Se vaikuttaa jo elämään kehittyvissä maissa, kuten Kaakkois-Aasiassa sijaitsevassa Kambodžassa. Eniten ilmastonmuutoksesta kärsivät heikoimmassa asemassa olevat lapset.  Tytöt kohtaavat ilmastonmuutoksen vuoksi erityisiä vaikeuksia, sillä heidän asemansa on valmiiksi huonoin. Tyttöjen on usein kannettava vastuu vedenhausta, ruuanlaitosta ja pikkusisarusten hoitamisesta kuivuuden ja myrskyjen keskellä. Kun viljelijäperheiden sadot heikkenevät, tytöt joutuvat monesti jäämään pois koulusta mennäkseen töihin tai avioon.  Työskentelemme Kambodžassa yhdessä perheiden ja yhteisöjen kanssa, jotta lapset, erityisesti tytöt, pystyvät sopeutumaan ilmastonmuutoksen vaikutuksiin ja jotta heidän perustarpeensa ja tulevaisuutensa voidaan turvata."

Valokuvataiteilija ja kuvajournalisti Karoliina Paatos (s. 1979) on työskennellyt useille sanoma- ja aikakauslehdille, pitänyt taidenäyttelyitä ja julkaissut valokuvateoksen American Cowboy. Hän on kuvannut vuosien ajan cowboyden elämäntapaa Yhdysvalloissa.

Näyttelyn tekstit kirjoittanut journalisti Iida Riekko (s. 1982) on raportoinut naisten ja tyttöjen elämästä eri puolilla maailmaa. Hän on erikoistunut ihmisoikeus- ja kehityskysymyksiin ja työskentelee Plan International Suomessa.

Lisätiedot: Plan International Suomen viestinnän suunnittelija Iida Riekko, iida.riekko@plan.fi, p. 040 8250252.

 

Karoliina Paatoksen valokuvanäyttely ”Toivoa etsimässä – Siem Reapin tytöt ilmastonmuutoksen keskellä” on esillä Virolahden kirjastossa 29.10. asti. Avoinna ma - ke klo 13 - 19, to - pe klo 10 - 16. Vapaa pääsy.


 

Kotisivuille

https://plan.fi/

Järjestäjä

Virolahden kirjasto

040 7107 352

kirjasto.virolahti@virolahti.fi

Tapahtuma on ilmainen
Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 26.10.2021 10:00 29.10.2021 16:00 Europe/Helsinki Toivoa etsimässä -valokuvanäyttely Karoliina Paatoksen valokuvat kertovat ilmastonmuutoksen vaikutuksista tyttöjen elämäänValokuvataiteilija.. Virolahden kirjasto, Rantatie 9, 49900 Virolahti Virolahden kirjasto kirjasto.virolahti@virolahti.fi

Avainsanat

Kirjastot Näyttelyt ja museot Asukkaat Nuoret Seniorit Virolahti

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Upota tapahtuma

Upota

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?