Siirry pääsisältöön
Kymenlaaksonyt käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää Sulje X
Hyppää kartan yli

Näkökulmia Suomen historiaan: Suomalaiset fasistit

Ti 18.1.2022 Klo 18:00 - 19:30

Kuusankoskitalo, Kymenlaaksonkatu 1, 45700 Kouvola, Kuusankoski

Näkökulmia Suomen historiaan sarjassa Oula Silvennoinen luennoi aiheesta fasistit Suomessa

Fasismista tuli yksi 1900-luvun eurooppalaisen poliittisen historian tunnetuimmista uusista poliittista aatteista, mutta harvalla on täsmällistä käsitystä sen olemuksesta. Aatesuunta sai nimensä Benito Mussolinin ensimmäisen maailmansodan jälkeen Italiassa perustamasta liikkeestä. Mutta fasismin levinneisyys ei rajoittunut vain Italiaan, vaan samanlaisen aatepohjan omaavia poliittisia liikkeitä syntyi samaan aikaan kaikkialle Eurooppaan, myös Suomeen. Mistä fasismissa siis oli kysymys, keitä suomalaiset fasistit olivat, ja mitä fasismille tapahtui toisen maailmansodan päättymisen jälkeen Suomessa ja Euroopassa? 

 

Oula Silvennoinen on ammattihistorioitsija, akatemiatutkija ja Helsingin yliopiston Euroopan historian dosentti. Hän on tuotannossaan käsitellyt laajasti Suomen lähihistorian kiistanalaisimpia aiheita: Suomen suhdetta kansallissosialistiseen Saksaan ja holokaustiin sekä suomalaista historiallista ja modernia äärioikeistoa. Yhdessä Marko Tikan ja Aapo Roseliuksen kanssa vuonna 2016 julkaistu teos ”Suomalaiset fasistit” luotaa fasismin levinneisyyttä ja ilmenemismuotoja ensimmäisen tasavallan Suomessa. Oula Silvennoisen muita tuoreimpia teoksia ovat ”Villi itä: Suomen heimosodat ja Itä-Euroopan murros 1918-1921” (Helsinki: Tammi, 2019) sekä ”Savunharmaa eminenssi: R. Erik Serlachiuksen elämä ja aika” (Helsinki: Siltala, 2020).

 

Järjestäjä

Kouvolan kaupunki, kulttuuripalvelut

0206157420

helena.jetsu@kouvola.fi

Tapahtuma on ilmainen
Tapahtuma on esteetön
Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 18.01.2022 18:00 18.01.2022 19:30 Europe/Helsinki Näkökulmia Suomen historiaan: Suomalaiset fasistit Näkökulmia Suomen historiaan sarjassa Oula Silvennoinen luennoi aiheesta fasistit SuomessaFasismista.. Kuusankoskitalo, Kymenlaaksonkatu 1, 45700 Kouvola, Kuusankoski Kouvolan kaupunki, kulttuuripalvelut helena.jetsu@kouvola.fi

Avainsanat

Luennot ja seminaarit Asukkaat Matkailijat Seniorit Kouvola

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Upota tapahtuma

Upota

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?