Siirry pääsisältöön
Kymenlaaksonyt käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää Sulje X
Hyppää kartan yli

Samanarvoinen elämäni - valokuvanäyttely, GMB Akash

La 22.1.- 16.2.2022 Klo 10:00 - 20:00

Kouvolan pääkirjasto, Salpausselänkatu 33, 45100 Kouvola

“Olen tarinankertoja. En vain ota kuvia, vaan haluan kertoa tarinan kuvan takana. Haluan olla ääni niille, joilla ei ole ääntä”.

GMB Akash on kuvannut yhteiskunnan reunoilla olevia ihmisiä yli 20 vuotta. Hänen kohteenaan olevat ihmiset ovat yhteiskunnan reunamilla: lapsityöläisiä, slummien asukkaita, seksityöntekijöitä, vanhuksia sekä seksuaalivähemmistöjä. Akash haluaa nostaa kuvissa olevien ihmisarvoa ja tuoda heidän äänensä kuuluviin.

Akash on kuvannut tässä näyttelyssä esillä olevat kuvat eri puolilla Bangladeshia vuosina 2000–2018.

Bangladesh ylittää uutiskynnyksen Suomessa noin muutaman kerran kuussa. Usein uutisaiheena ovat alueen luonnonmullistukset, vaatetehtaiden vaikeat olot, koronatilanne ja Myanmarista paenneet rohingya-pakolaiset.

Tässä näyttelyssä esillä olevat kuvat tuovat esiin tavallisten bangladeshilaisten arkea. Akash kuvaa arvostavalla tavalla yhteiskuntien reunamille jääviä ihmisiä ja antaa heille mahdollisuuden tuoda äänensä kuuluviin.

Akash ei mene uuteen paikkaan kamera edellä, vaan pyrkii tutustumaan ja sulautumaan yhteisöön. Hän kuvaa vasta, kun luottamus on syntynyt. Hän haluaa löytää ihmisyyttä kaikkialta.

 

Järjestäjä

Suomen Caritas ja Kouvolan kaupunginkirjasto

0206154293

kirjasto@kouvola.fi

Tapahtuma on ilmainen
Tapahtuma on esteetön
Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 22.01.2022 10:00 16.02.2022 20:00 Europe/Helsinki Samanarvoinen elämäni - valokuvanäyttely, GMB Akash “Olen tarinankertoja. En vain ota kuvia, vaan haluan kertoa tarinan kuvan takana. Haluan olla ääni niille,.. Kouvolan pääkirjasto, Salpausselänkatu 33, 45100 Kouvola Suomen Caritas ja Kouvolan kaupunginkirjasto kirjasto@kouvola.fi

Avainsanat

Kirjastot Näyttelyt ja museot Asukkaat Kouvola

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Upota tapahtuma

Upota

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?