Siirry pääsisältöön
Hyppää kartan yli

Salpalinja-kuvissa näyttely avaa Salpalinja-museon matkailukauden

To 18.8.- 30.10.2022

Miehikkälän Salpalinja-museo, Säästöpirtintie 70, 49700 Miehikkälä

Miehikkälän Salpalinja-museo on pidentänyt aukioloaikaansa ja avaa kesäkautensa tänä vuonna jo huhtikuun alussa. Samalla avautuu uusi Salpalinja kuvissa -valokuvanäyttely. 

Salpalinja-museon omaa tuotantoa oleva näyttely on ensimmäinen, pelkästään Salpalinjan rakennusaikaisista kuvista koottu näyttely Suomessa. 

Salpalinjasta on olemassa huomattavasti vähemmän valokuvia kuin suomalaisten muilta  II maailmansodan aikana rakentamilta puolustuslinjoilta.  Tämä siksi, että Puolustusvoimat kielsi Salpalinjan valokuvaamisen sen rakennusaikana vv. 1940-1944. Puolustuslinja haluttiin pitää Neuvostoliitolta salassa. 

Nyt avautuvan näyttelyn kuvista voidaan päätellä, miten Salpalinjaa kuvattiin, mitä kuvattiin ja ketkä sitä kuvasivat. Kuvat kertovat Salpalinjan linnoitteista, linnoitustyömaista, rakentamisesta ja linnoittajien ja lottien vapaa-ajan vietosta. Mukana on myös harvinaisia v. 1945 otettuja valokuvia Kuusamosta, Neuvostoliiton v. 1944 räjäyttämistä Salpalinjan teräsbetonikorsuista. 

Näyttelykuvat ovat peräisin Salpalinja-museon kuva-arkiston lisäksi pääasiassa Sa-kuva-arkistosta, Kansallisarkistosta ja Museoviraston kuva-arkistosta. Näyttelyyn valittiin reilut 130 valokuvaa Salpalinjan eteläpäästä pohjoiseen, Suomenlahdelta Sallaan. Osa valokuvista on ennen julkaisemattomia ja peräisin yksityisten ihmisten valokuva-albumeista. Näyttelyn yhtenä tarkoituksena onkin löytää lisää tietoa yksityiskokoelmissa olevista valokuvista ja saada niitä tallennettua ja kopioitua Salpalinja-museon kuva-arkistoon. 

Salpalinja-museo on totutun touko-syyskuun välisen kesäkautensa lisäksi avoinna myös huhti- ja lokakuussa, ja museokahvilan lounaat alkavat huhtikuun alussa. Museon kesäkauden aukioloajat löytyvät osoitteesta https://salpakeskus.fi/fi/aukioloajat-ja-liput

Muut ajankohdat

Pe 1.4.2022 - 30.10.2022

|

00:00-00:00

Hinta

Aikuiset 8 €, Lapset (7-16-v.), varusmiehet, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät 5 €

Järjestäjä

Miehikkälän Salpalinja-museo

salpamuseo@miehikkala.fi

Lisää kalenteriin 18.08.2022 00:00 30.10.2022 00:00 Europe/Helsinki Salpalinja-kuvissa näyttely avaa Salpalinja-museon matkailukauden Miehikkälän Salpalinja-museo on pidentänyt aukioloaikaansa ja avaa kesäkautensa tänä vuonna jo huhtikuun.. Miehikkälän Salpalinja-museo, Säästöpirtintie 70, 49700 Miehikkälä Miehikkälän Salpalinja-museo salpamuseo@miehikkala.fi

Avainsanat

Näyttelyt ja museot Asukkaat Matkailijat Miehikkälä

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?