Siirry pääsisältöön
Hyppää kartan yli

STOCKFORSIN KESÄ 2022

To 18.8.- 28.8.2022 Klo 11:00 - 17:00

Harjuntie 111, 49270 Pyhtää

Stockforsin kesä 2022 avautuu 3.6.  ja päättyy 28.8. sunnuntaina. Alue on avoinna ti-su klo 11-17, suljettu juhannuksena 24.-27.6.

 

KESÄN NÄYTTELYITÄ

NAPOLIN KADUILLA
VIIVI HANDOLIN

Valokuvanäyttely Napolin kaduilla vie katsojan arkeen Napolissa. Sen ahtaille kujille liehuvien pyykkien alle, ohikulkijan syliin avautuvien keittiöiden ja verstaiden oville, kala- ja hedelmätorien tuoksuihin, ohi päristelevien mopojen kakofoniaan. Yhteen Euroopan tiheimmin asutuista kaupungeista, jossa nelituhatvuotinen historia on lyönyt jälkensä jokaiseen kiveen ja koloon.   
Viivi Handolin on toimittaja ja valokuvaaja, joka suhtautuu maailmaan pohjattoman uteliaasti. Napolin kaduilla -näyttelyn kuvat ovat dokumentaarista tarkkailua, kauneuden löytämistä rujoudesta. Ihmisen oma tila kaupungissa, kohtaamiset ja arki ovat kuvissa toistuvia teemoja. Kuvissa on läsnä ilo elämisestä, hehkuvat värit ja hetkien ohikiitävä ainutlaatuisuus. 

Artist Statement

Dokumentaarinen valokuvaus on minun juttuni, sillä nautin sattuman sommittelusta. Parasta on, kun saan kuvata ihmisiä heidän omassa arjessaan ja ympäristössään - etenkin, jos paikka on itselleni vieras ja eksyn kaduille. Tykkään tarkkailla hitaasti, kohdata ihmiset myös kameran ohi. Kuvatessani saatan pysähtyä paikoilleni puoleksikin tunniksi ja tutkia ihmisiä, valoa ja värejä. En suunnittele kuvia, vaan annan elämän tapahtua edessäni. Olen kiitollinen saadessani nähdä yhä uusia paikkoja, sillä maailma on ihmeellinen. 

 

GREGER GRÖNHOLM JA BENNY UHLENIUS 

Olemme Greger ja Benny, ja olemme tutustuneet toisiimme musiikkihommissa jo 20 vuotta sitten. Olemme myös molemmat koko ikämme tehneet taidetta, joten tuntui luontevalta tehdä kiertue sen parissa. Tarkoituksenamme on tehdä taidekiertueita usealla eri taidenäyttelyllä eri puolilla Etelä-Suomea nimellä Outside Surreal Fuzz Art Tour.  Kiertueemme viides kohde on Stockfors village. Jokainen näyttelykerta voi poiketa edellisestä sen mukaan, miten uusia töitä syntyy matkan varrella. Mielestämme taidetyylimme täydentävät toisiaan; Gregerin outsideart ja Bennyn surrealistinen sarjakuvaestetiikkaa mukaileva pop-taide. Benny tuo näyttelyyn myös kookkaita puuveistoksiaan.


MYTHOLOGICAL FINLAND, TAIDENÄYTTELY

”Mieleni minun tekevi, aivoni ajattelevi, lähteä laulamahan, saa`ani sanelemahan…”
Kalevalaa on vuosisatojen aikana kuvitettu monella tapaa. Maalauksin, piirroksin, lauluin, sanoin ja nyt myös valokuvin.  Koska Kalevala kumpuaa kansamme syvistä juurista on se osa kansallista identiteettiämme. Kuten esimerkiksi Norjalla on viikinkinsä niin meillä Suomalaisilla on oma Kalevalamme sekä Suomalaisen mytologian monet hahmot ja kertomukset. 

Mythological Finland sai alkunsa Seppämestari Kirsi Vahteran ajatuksissa. Yhteistyöstä valokuvaaja Anu Hedborgin kanssa sai idea vihdoin konkretiaa. Molempia taiteilijoita yhdistää luomisen palo, kohtaamiset sekä sammumaton kiinnostus suomalaista kansanperinnettä kohtaan luontoyhteyden äärellä. Ajatuksena onkin saada nykypäivän ihmisille esille nämä unohduksiin jo melkein jääneet taruhahmot ja kansanperinteen erilaiset tyylit ja asiat. 

Mukaan on lähtenyt suuri joukko harrastajamalleja, harrastaja valokuvaajia sekä myös ammattilaiskuvaajia. Ensimmäiset Mythological Finland kuvaukset pidettiin 07.05.2022 Kouvolassa, Voikkaalla Virtakiven ympäristössä, Pakanavuorella. Toteutettavana ryhmäkohtauksena oli Kalevalan veljessurma, jossa veljekset Untamo ja Kalervo ovat riitautuneet ja Untamo hyökkää Kalervon suvun kimppuun, surmaten heidät. 

Lisäksi kuvattiin erilaisia Suomalaisen myyttisen taruston jumalhahmoja ja Emuita (suojelija). 

Suunnitteilla on myös jatkoa, josta tiedoittamme myöhemmin. Nyt kuitenkin kuvauksesta järjestetään valokuvanäyttelyitä jonka aloittaa Stockfors Village, Pyhtäällä 3.6-28.8. 2022


SUOMALAISET JUURET OVAT SYVÄLLÄ SAMMALESSA

Juuret- näyttely tuo näkyväksi suomalaista luontosuhdetta, mytologiaa ja kansanperinnettä suomalaisen sekä sepäntyön, että valokuvan keinoin.

Kokonaisuus pitää sisällään sekä rautaisia veistoksia, että Kruunajaiset sarjan- joka esittelee suomalaisia jumalattaria ja hengettäriä konkreettisten esineiden ja valokuvien kautta.

 

STOCKFORS ART FESTIVAL

Mukana taiteilijat Petri Hytönen, Pan Jian Feng, Marika Kaarna, Mikko Paakkola, Paavo Paunu, Aarno Rankka, Jyrki Riekki, Olle Schmidt

 

PYHTÄÄN TAIDESEURA

Useita taiteilijoita

 

 

 

 

 

Muut ajankohdat

Pe 3.6.2022 - 28.8.2022

|

11:00-17:00

Lisää kalenteriin 18.08.2022 11:00 28.08.2022 17:00 Europe/Helsinki STOCKFORSIN KESÄ 2022 Stockforsin kesä 2022 avautuu 3.6.  ja päättyy 28.8. sunnuntaina. Alue on avoinna ti-su klo 11-17, suljettu.. Harjuntie 111, 49270 Pyhtää Stockfors Village

Avainsanat

Muut tapahtumat Asukkaat Matkailijat Pyhtää

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?