Siirry pääsisältöön
Hyppää kartan yli

Kaakon Kamarimusiikki: Kivitasku - tarinallinen metsäkonsertti

Ke 6.7.2022 Klo 11:00 - 12:00

Pyterlahden Hevonniemen louhos, Hevonniementie 208, 49900 Virolahti

Kivitasku -tarinallinen metsäkonsertti on kokonaisvaltainen luontoon sijoittuva taide-elämys, jossa yhdistyvät klassinen viulumusiikki ja nykykirjallisuus viulisti Viola Räisäsen ja kirjailija Anni Kytömäen tulkitsemana.

Konsertissa yleisö johdatetaan luontopolulle, jonka varrelta valituilla taukopaikoilla kuullaan Räisäsen viulunsoittoa ja Kytömäen luentaa. Mukana on esiintyjien lisäksi maasto-opas, joka huolehtii siitä, että kaikki pysyvät reitillä. Tapahtumapaikaksi on valittu kulkemista kestävä metsäalue; reitti noudattaa olemassa olevaa Pyterlahden louhoksen historiapolkua. Sateen sattuessa konsertti järjestetään sisätilassa Virojoen koulun salissa. Esitys sopii kaikenikäisille.

HUOM! Louhoksen polku ei ole esteetön. Reitin varrella on portaita, nousua ja laskua kallioisessa maastossa. Rajallisen osallistujamäärän takia lippujen ennakkovarausta suositellaan.

Kivitasku-metsäkonsertin kantaesitys toteutetaan Virolahdella Pyterlahden louhoksilla, jotka inspiroivat Kytömäkeä, kun hän vuosina 2014–2017 kirjoitti Kivitasku-romaania. Ikivanha louhosalue tarjoaa siten monin tavoin sopivan näyttämön konsertille ja tarinalle, jossa tarkastellaan ihmisen luontosuhdetta sekä luonnonvarojen hyödyntämisen inhimillistä ja ekologista hintaa – ja pohditaan, miten kiven lujuus vertautuu ihmisen mielenlujuuteen.

Kivitasku-metsäkonsertin tavoite on tarjota omaleimainen taidekokemus sekä lisätä historiallisen luontokohteen tunnettuutta ja myönteistä suhtautumista luontoon. Metsäkonsertti auttaa ihmisiä tarkastelemaan ympäristöä uusin silmin ja ymmärtämään aiempaa paremmin luonnon ja kulttuurin keskinäisiä vaikutussuhteita ja sitä, miten paljon kummallakin on toiselleen annettavaa.

Metsäkonsertti tuo metsien, kallioiden ja muiden luonnonelementtien merkitystä esiin ihmisläheisesti ja alleviivaamatta. Konserttikävelyn aikana perinteiset taiteenalojen ja taiteen toteuttamispaikkojen rajalinjat ylittyvät. Kun musiikki ja kirjallisuus käyvät dialogia alati muuttuvan luonnon kanssa, konsertti laventaa kuulijansa/katsojansa tavanomaisinta kokemuspiiriä – on kyse sitten ensisijaisesti luonnon tai kulttuurin harrastajasta tai henkilöstä, jolla ei ole ennestään läheistä suhdetta kumpaankaan aihepiiriin.

Muut ajankohdat

Ke 6.7.2022

|

11:00-12:00

Ke 6.7.2022

|

16:00-17:00

Hinta

15 €

Osta liput klo 16

Järjestäjä

Kaakon Kamarimusiikki

0405192375

info@kaakkofestival.fi

Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 06.07.2022 11:00 06.07.2022 12:00 Europe/Helsinki Kaakon Kamarimusiikki: Kivitasku - tarinallinen metsäkonsertti Kivitasku -tarinallinen metsäkonsertti on kokonaisvaltainen luontoon sijoittuva taide-elämys, jossa yhdistyvät.. Pyterlahden Hevonniemen louhos, Hevonniementie 208, 49900 Virolahti Kaakon Kamarimusiikki info@kaakkofestival.fi

Avainsanat

Luonto ja ulkoilu Musiikki Festivaalit Kirjallisuus Asukkaat Matkailijat Virolahti

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Upota tapahtuma

Upota

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?