Siirry pääsisältöön
Hyppää kartan yli

Majakkalaiva Kemi

To 18.8.- 4.9.2022

Merikeskus Vellamo, majakkalaiva Kemi, Tornatorintie 99, 48100 Kotka

Kesäinen majakkalaiva Kemi on hieno täydennys talvimerenkulun legendan, jäänmurtaja Tarmon viereen Merikeskus Vellamon museoaluslaituriin.

Kemi on avoinna 27.6.-4.9.2022. Tarkat aukioloajat löytyvät osoitteesta www.merikeskusvellamo.fi. Talvikaudella Kemi on suljettu.

Liput Kemille ja jäänmurtaja Tarmolle ostetaan Merikeskus Vellamon lipunmyynnistä. Pääsymaksut 8/5 €, alle 18-vuotiaat maksutta. Museoaluksille käy Museokortti.

Museoaluksilla ei järjestetä yleisöopastuksia, vaan Tarmoon ja Kemiin voi tutustua itsenäisesti ohjatun kiertosuunnan mukaan. Henkilökunta kertoo mielellään alusten historiasta, ja Kemillä voi lisäksi kuunnella suomenkielisiä äänitarinoita aluksen arjesta. Huomaattehan, että Tarmo ja Kemi eivät ole esteettömiä, vaan aluksilla on portaita ja paikoin ahdasta.

Kemi on Suomen viimeinen toiminnassa ollut majakkalaiva. Porissa vuonna 1901 valmistunut alus turvasi merenkulkua vuosikymmenten aikana monella Suomen rannikon matalikolla. Aluksen viimeinen asemapaikka oli Kemi, jonka edustalla majakkalaivan valo vilkkui vuoteen 1974 saakka.

Majakkalaiva oli omanlaisensa työpaikka, jossa miehistö työskenteli ja asui lähes yhtä mittaa keväästä loppusyksyyn aalloilla keinuen. Uudelleen kunnostettu Kemi kelluu Merikeskus Vellamon museoaluslaiturissa osana Suomen merimuseon näyttelyitä ja tarjoaa lempeän matkan nykypäivää hitaampaan 1960-luvun elämänrytmiin.  

Hinta

Aikuiset 8/5€, alle 18-vuotiaat maksutta.

Järjestäjä

Merikeskus Vellamo

0403500497

info@merikeskusvellamo.fi

Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 18.08.2022 00:00 04.09.2022 00:00 Europe/Helsinki Majakkalaiva Kemi Kesäinen majakkalaiva Kemi on hieno täydennys talvimerenkulun legendan, jäänmurtaja Tarmon viereen Merikeskus.. Merikeskus Vellamo, majakkalaiva Kemi, Tornatorintie 99, 48100 Kotka Merikeskus Vellamo info@merikeskusvellamo.fi

Avainsanat

Näyttelyt ja museot Asukkaat Lapsiperheet Matkailijat Nuoret Seniorit Kotka

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?