Siirry pääsisältöön
Hyppää kartan yli

Metsänpeitto -yhteisölliset taideteokset Kouvolassa

Ke 5.10.- 31.10.2022 Klo 10:00 - 19:00

Kouvolatalon puistoalue, Varuskuntakatu 11, Kouvola

Yhteisölliset neulegraffiteista tehdyt taideteokset “Metsänpeitto” ovat ilmestyneet Kouvolaan. Teokset ovat osa koko Kymenlaakson kattavaa taideprojektia ”Metsänpeitto - yhteisötaidetta neuloen ja virkaten”, jolla kunnioitetaan Kymenlaakson metsäteollisuuden 150-v. juhlavuotta. Metsänpeitto -nimisten teosten osia eli eri lankatekniikoilla toteutettuja käsityön taidonnäytteitä kerättiin asukkailta kevään ja alkukesän aikana ja ne ovat esillä lokakuun loppuun saakka. Avajaisia vietetään la 27.8. klo 15.00 Kouvolatalolla. 

Yhteisötaideteokset ovat esillä Kouvolatalon puistossa, Pointissa Hansakeskuksessa, Korian Upseerin päiväkodin "Piippolan vaarin puutarhan aidalla" sekä Elimäen kylätalolla.

Taideteosten teema on syksyinen metsä. Metsänpeitto –taideteokset heijastavat ihmisten ikiaikaista suhdetta metsään. Kouvolasta taideprojektiin osallistui satoja tekijöitä muun muassa päiväkodeista, kouluista, senioriyhteisöistä ja Marttojen käsityökerhoista. Lisäksi mukana on yksityisiä henkilöitä.

Taideteosten koko vaihtelee muutamasta kymmenestä sentistä puoleentoista metriin ja niitä on toteutettu eri lankatekniikoilla, muun muassa huovuttamalla, neulomalla ja virkkaamalla. ”Metsän ihme – Kymenlaakson metsäteollisuus 150 vuotta” -teemavuoden aihetta on noudatettu palautettujen töiden värimaailmassa ja aiheissa, joiden joukosta löytyy metsän satuhahmoja, kasveja ja hyönteisiä. Novita on lahjoittanut lankoja hankkeeseen ja niitä on hyödynnetty runsaasti.

Avajaiset Kouvolatalon puistossa la 27.8

Taideteokset julkistetaan Suomen Luonnonpäivänä lauantaina 27.8. klo 15 Kouvolatalon ulkonäyttämöllä. Ennen julkistusta KymenLaulu järjestää konsertin ”Kasarihittien lumoissa” klo 14. Tilaisuuksiin on yleisöllä vapaa pääsy.

Kevään ja alkukesän aikana tuotettuja taideteosten osia on kerätty Kouvolan lisäksi myös Kotkassa, Haminassa, Pyhtäällä, Virolahdella ja Miehikkälässä, joissa ne tulevat yhtä aikaa esille.

Metsänpeitto -taideprojektin tarkoituksena on ollut saada aikaan yhteisöllinen ja eri-ikäisiä yhdistävä taidetempaus, joka tuottaa iloa sekä neulegraffitien valmistamisen, kokonaisuuden kasaamisen, että myös taideteosten katselun kautta.

Metsänpeitto on osa Kymenlaakson ikääntyneen väestön kulttuurihyvinvointisuunnitelman toteuttamista. Toteutuksen taustalla ovat Kouvolan, Kotkan, Haminan, Pyhtään, Virolahden ja Miehikkälän kuntien kulttuuripalvelut, Kotkan ja Haminan museopalvelut, Kymsoten ikääntyneiden palvelut, Kotkan Kumppanuustalo Viikari sekä Kymenlaakson hyvinvointia kulttuurista -verkosto / Taustavoima ry.

Lisätietoja: kulttuurikasvatuskoordinaattori Jaana Vuorio-Palmumaa p. 020-61585 91 jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi

 

Järjestäjä

Kouvolan kulttuuripalvelut/kulttuurikasvatus

0206151266

jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi

Tapahtuma on ilmainen
Tapahtuma on esteetön
Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 05.10.2022 10:00 31.10.2022 19:00 Europe/Helsinki Metsänpeitto -yhteisölliset taideteokset Kouvolassa Yhteisölliset neulegraffiteista tehdyt taideteokset “Metsänpeitto” ovat ilmestyneet Kouvolaan. Teokset.. Kouvolatalon puistoalue, Varuskuntakatu 11, Kouvola Kouvolan kulttuuripalvelut/kulttuurikasvatus jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi

Avainsanat

Muut tapahtumat Asukkaat Lapsiperheet Matkailijat Seniorit Yhdistykset Kouvola

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?