Siirry pääsisältöön
Hyppää kartan yli

Vuoden luontokuvat 2022 -näyttely Maretariumissa

Su 4.12.2022 Klo 10:00 - 17:00

Maretarium, Sapokankatu 2, 48100 Kotka

Maretariumiin on saatu Vuoden Luontokuvat –näyttely heti tuoreeltaan. 42. kerran järjestetyn Vuoden Luontokuva -kilpailun tulokset julkistettiin lokakuun lopulla. Vuoden Luontokuvaksi valittiin seinäjokelaisen Antti Strangin ”Uhka syvyyksistä”, jännittävä kuva päivänkorennosta ja sitä syvyyksistä saalistavasta kalasta.
Vuoden Luontokuva -kilpailun tuomariston mukaan voittokuva on hieno ja yllätyksellinen tilannekuva, jonka ansiot eivät välttämättä aukea aivan ensi silmäyksellä:
”Uhka syvyyksistä on yksityiskohtainen ja tarkka kuva päivänkorennosta, joka odottaa lentoonlähtöä hieman liian kauan”, tuomaristo luonnehtii. ”Kyseessä on täydellisesti vangittu tilanne. Kaikki on ollut valmiina korentokuvaa varten, mutta kalan tullessa näkyviin kuvaaja on onnistunut laukaisemaan kameran ratkaisevalla hetkellä”, tuomaristo suitsuttaa kuvan ainutlaatuista tilannetta ja kuvaajan onnistumista juuri oikeaan aikaan. ”Tumma vesi ja kiiltävät korennon siivet luovat kuvaan syvyyttä. Kalan hahmo luo jännittävän ja ehkä piinaavankin tunnelman. Sen vaanivat silmät veden tummuudessa tekevät kuvasta lopullisesti loistavan, Vuoden Luontokuvan arvoisen otoksen”, tuomaristo analysoi voittokuvaa.

Vuoden Luontokuva -kilpailun tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista, sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista. Vuoden Luontokuva 2022 -kilpailu keräsi kaikkiaan 11 970 kuvaa 785 eri kuvaajalta. Vuoden Luontokuvasta, kilpailun sarjavoittajista sekä muista kilpailussa palkituista kuvista, yhteensä 36 kuvasta, muodostuu Vuoden Luontokuvat 2022 -näyttelykokonaisuus, joka kiertää seuraavan vuoden ajan ympäri Suomea. Palkittujen kuvien joukossa on kaksi kotkalaisen Timo Vesterisen kuvaa. 

 

Vuoden Luontokuvat –näyttely sisältyy Maretariumin pääsylipun hintaan. Tervetuloa! 

Hinta

Aikuiset 14,50 € , eläkeläiset, opiskelijat 12 € , lapset (3-17v) 8 €

Järjestäjä

Maretarium

0403110330

info@maretarium.fi

Lisää kalenteriin 04.12.2022 10:00 04.12.2022 17:00 Europe/Helsinki Vuoden luontokuvat 2022 -näyttely Maretariumissa Maretariumiin on saatu Vuoden Luontokuvat –näyttely heti tuoreeltaan. 42. kerran järjestetyn Vuoden Luontokuva.. Maretarium, Sapokankatu 2, 48100 Kotka Maretarium info@maretarium.fi

Avainsanat

Näyttelyt ja museot Asukkaat Lapsiperheet Matkailijat Nuoret Seniorit Kotka

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?