Siirry pääsisältöön
Hyppää kartan yli

Kymi Sinfoniettan muusikot lavalla: Melkein jazzia

To 9.2.2023 Klo 19:00 - 20:00

Kuusankoskitalo, Kymenlaaksonkatu 1, 45700 Kuusankoski

Kymi Sinfoniettan klarinetin äänenjohtaja, Csaba, vie meidät svengaavalle retkelle. Kavereina matkassa ovat kontrabasson äänenjohtaja Johannes, lyömäsoittaja Roope Kantonen sekä László Süle, unkarilaissyntyinen jazzpianisti ja -säveltäjä, joka konsertoinnin lisäksi opettaa Helsingin Metropolia Ammattikorkeakoulussa.

Ohjelma: 

Hidas, hidas, mutta kuka on säveltäjä? No, Hidas on se säveltäjä, Frigyes Hidas. Konsertin ensimmäinen numero, Hidaksen Fantasia klarinetille ja pianolle saa lisämaustetta, kun soppaan lisätään bassoa ja rumpusettiä.

Lajos Dudásin Concertino on sävelletty Artie Shaw’n muistolle. Lajos Dudás on unkarilaissyntyinen klarinetisti, joka on Budapestin Lisztin musiikkiakatemian opiskelujen jälkeen tehnyt uraa jazzmaailmassa soittajana ja säveltäjänä Saksassa. Artie Shaw oli amerikkalainen jazzklarinetisti, säveltäjä. Kappale sisältää herkullisia hitaita melodioita, mystisiä kadensseja ja tyylikkäät juoksutukset à la Artie Shaw.

László Sülen sävellyksiä ei voi jättää pois ohjelmasta, kun hän on kerran itsekin paikalla. Tällä kertaa hänen tuotannostaan kuullaan kaksi kappaletta: Stone Flower ja Szivárvány (Sateenkaari).

Sitten vielä vähän Mozartia – tavalla, josta varmaan hän itsekin olisi pitänyt. Benny Goodman ei kaipaa varmaankaan sen suurempaa esittelyä. Goodman on tehnyt retkiä jazzin ja klassisen musiikin maailmassa soittamalla välillä swingiä, välillä Bartókia tai Mozartia. Tänään kuullaan hänen versionsa Paganinin kapriisista nro XXIV.

Jos kaikki menee hyvin, saattaapa porukalta irrota vielä yksi ylimääräinenkin kappale…

Vapaa pääsy

Järjestäjä

Kymi Sinfonietta

05 234 4891

toimisto@kymisinfonietta.fi

Tapahtuma on ilmainen
Tapahtuma on esteetön
Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 09.02.2023 19:00 09.02.2023 20:00 Europe/Helsinki Kymi Sinfoniettan muusikot lavalla: Melkein jazzia Kymi Sinfoniettan klarinetin äänenjohtaja, Csaba, vie meidät svengaavalle retkelle. Kavereina matkassa.. Kuusankoskitalo, Kymenlaaksonkatu 1, 45700 Kuusankoski Kymi Sinfonietta toimisto@kymisinfonietta.fi

Avainsanat

Musiikki Asukkaat Lapsiperheet Matkailijat Nuoret Seniorit Yhdistykset Kouvola

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?