Siirry pääsisältöön
Hyppää kartan yli

Talvivalkeat: Suomi – Ukraina -pianokonsertti

Su 2.4.2023 Klo 14:00 - 15:30

Kouvolatalo, Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola

Jean Sibeliuksen Kuusi ja Finlandia, Toivo Kuulan Virta venhettä vie. Tuttua ja rakastettua suomalaista pianomusiikkia. Mutta keitä ovat Volodymyr Skuratovsky tai Viktor Kosenko? Pohjois-Kymen musiikkiopistossa työskentelevät pianistit Iana Lang ja Johanna Hasu ovat koonneet monipuolisen kattauksen tuttua ja tuntemattomampaa pianomusiikkia Ukrainasta ja Suomesta.

Pianistit Iana Lang ja Johanna Hasu esittävät konsertissaan ukrainalaista ja suomalaista musiikkia. Iana Lang on suomalais-ukrainalainen pianisti, joka on syntynyt vuonna 1990 Kiovassa. Lang muutti Suomeen vuonna 2011. Lang on työskennellyt pianosoitonopettajana Pohjois-Kymen musiikkiopistossa vuodesta 2015. Saman aikaan hän on opiskellut Tampereen ammattikorkeakoulussa instrumenttipedagogiksi pääaineenaan piano. 

Johanna Hasu on kouvolalainen filosofian tohtori, pianonsoiton opettaja ja kirjailija. Hasu on toiminut pääasiassa kamarimuusikkona erilaisissa kokoonpanoissa, mutta on viime aikoina esiintynyt myös soolo-ohjelmistolla. Hän esiintyy myös laulajana runoja ja musiikkia yhdistävissä konserteissa. Hasu on perehtynyt Toivo Kuulan elämään ja Kuulan sävellyksiä kuullaan myös huhtikuun konsertissa. Hasu toimii myös kustantajana Myllykoskella kotipaikkaansa pitävässä Reuna Publishing House Oy:ssä.

Konsertin juontaa ja ukrainalaisen kansanlaulun Nese Halja vodu laulaa Nina Castén. Hän on laulaja, kulttuurin moniosaaja ja viestinnän ammattilainen, joka on työskennellyt pitkään kulttuurituotannon parissa. Kulttuurienvälinen dialogi ja tällä hetkellä erityisesti Ukraina ovat hänen sydäntään lähellä, ja hän itse myös esittää slaavilaista musiikkia Lunaria-yhtyeessään.

Hinta

10€

Järjestäjä

Kouvolan kaupungin kulttuuripalvelut

020 615 7420

helena.jetsu@kouvola.fi

Lisää kalenteriin 02.04.2023 14:00 02.04.2023 15:30 Europe/Helsinki Talvivalkeat: Suomi – Ukraina -pianokonsertti Jean Sibeliuksen Kuusi ja Finlandia, Toivo Kuulan Virta venhettä vie. Tuttua ja rakastettua suomalaista.. Kouvolatalo, Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola Kouvolan kaupungin kulttuuripalvelut helena.jetsu@kouvola.fi

Avainsanat

Musiikki Asukkaat Matkailijat Nuoret Seniorit Yhdistykset Yrittäjät Kouvola

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?