Siirry pääsisältöön
Hyppää kartan yli

Mare unitum - yhdistävä meri

Ti 30.5.- 20.6.2023

Merikeskus Vellamo/Ruuma, Tornatorintie 99, 48100 Kotka

Pienoisnäyttely Merikeskus Vellamon Ruumassa

Heikki Lindroos on Suomessa ja Tanskassa vaikuttava taiteilija ja sisustusarkkitehti, jonka maalaukset ja reliefit käsittelevät ja kuvaavat Itämerta. Maalaukset ovat hetkiä tekijän silmissä ja mielessä; enemmän mielentiloja, joita eri tilanteet ja näkymät ovat aiheuttaneet.

On tärkeää nähdä ja tuntea, miten Itämeri on aina sekä yhdistänyt että erottanut heimoja ja kansoja. Maisemat ovat tässä tärkeässä asemassa. Maisemat, jotka omalla tavallaan muokkaavat meitä meren ollessa yhdistävä tekijä.

Heikki Lindroos on maalannut näyttelyn työt viime vuosien aikana Tanskassa Sjaellandissa, pitkien hiekkaisten rantojen ja töyräiden saarella. On ollut todella hienoa nähdä ja tuntea maiseman ja ihmisten yhtenäisyys, mutta myös erilaisuus suhteessa omaan maahamme.

Tanskan saaret ja rannikko ovat pehmeämpiä muodoltaan, sen horisontti on kauempana ja pilvet sen yllä mahtavampia. Meri Tanskassa on puhtaampaa ja värikylläisempää, erilaista kuin omilla rannoillamme.

Pienoisnäyttelyyn Mare unitum voi tutustua maksutta Ruuman aukioloaikoina.

Järjestäjä

Merikeskus Vellamo

040 3500497

info@merikeskusvellamo.fi

Tapahtuma on ilmainen
Tapahtuma on esteetön
Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 30.05.2023 00:00 20.06.2023 00:00 Europe/Helsinki Mare unitum - yhdistävä meri Pienoisnäyttely Merikeskus Vellamon RuumassaHeikki Lindroos on Suomessa ja Tanskassa vaikuttava taiteilija.. Merikeskus Vellamo/Ruuma, Tornatorintie 99, 48100 Kotka Merikeskus Vellamo info@merikeskusvellamo.fi

Avainsanat

Näyttelyt ja museot Asukkaat Lapsiperheet Matkailijat Nuoret Seniorit Kotka

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?