Kasvoja Kymenlaaksosta

La 30.12.2017 Klo 23:00

Merikeskus Vellamo, Tornatorintie 99, 48100 Kotka

Näyttely Kasvoja Kymenlaaksosta on kahdentoista kymenlaaksolaisen museon yhteisesti toteuttama kokonaisuus, joka vuoden 2017 aikana nostaa esiin satakunta henkilöä Kymenlaakson historiasta. Mukaan on valittu niin arjen ahertajia kuin vaikuttajapersooniakin, joita kaikkia yhdistää Kymenlaakso synnyin- tai asuinpaikkana. Jo edesmenneet henkilöt ovat vaikuttaneet maakunnassa Suomen itsenäisyyden aikana.

Kymenlaakson museon näyttelykokonaisuudessa on esillä kaikkiaan 30 kymenlaaksolaista, mm. lotta, merkkipiru ja kalastaja, jotka ovat omalta osaltaan olleet rakentamassa maakuntaa.  Tunnetummista henkilöistä esillä ovat mm. lauluryhmä Harmony Sisters, kirjailija Raija Siekkinen ja jalkapalloilija Arto Tolsa.

Kaikki henkilöt esitellään luonnollisessa koossa olevina pahvihahmoina, joista osaan on yhdistetty ääni. Audiovisuaalisten elementtien kehittämistyöstä on vastannut VTT, ja äänensä hahmoille ovat antaneet mm. näyttelijät Anu Palevaara ja Petri Liski. Kirjailija Kirjoittajayhdistys Paltta ry:n kirjoittajat ovat laatineet puhuvien henkilöhahmojen tarinat.

Kasvoja Kymenlaaksosta on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden 2017 ohjelmaa. 

Äänestä ja voita!

Kuka on yleisön mielestä vuosisadan kymenlaaksolainen? Omaa suosikkiaan voi äänestää 26.8. lähtien Vellamossa ja Kasvoja Kymenlaaksosta -näyttelyn Facebook-sivulla. Vastanneiden kesken arvotaan suomalainen klassikkoesine Aalto-maljakko.

Näyttelyistä on myös koottu esite, johon museokävijät voivat kerätä leimoja kampanjaan osallistuvista museoista. Kuudella leimalla pääsee mukaan arvontaan, jossa on palkintoina mm. Vellamon VIP-lippuja, kirjoja ja lakua.

Äänestys ja leimojen metsästys jatkuvat 6.12.2017 saakka, ja arvonnat suoritetaan 15.12.2017.

Tutustu!

Kasvoja Kymenlaaksosta -hanke Facebookissa: https://www.facebook.com/kasvojakymenlaaksosta/

 

 

Hinta

aikuiset 10, eläkeläiset ja opiskelijat 6, alle 18-vuotiaat 0 €

Järjestäjä

Merikeskus Vellamo

0403500497

info@merikeskusvellamo.fi

Tapahtuma on esteetön
Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 30.12.2017 23:00 30.12.2017 23:00 Europe/Helsinki Kasvoja Kymenlaaksosta Näyttely Kasvoja Kymenlaaksosta on kahdentoista kymenlaaksolaisen museon yhteisesti toteuttama kokonaisuus,.. Merikeskus Vellamo, Tornatorintie 99, 48100 Kotka Merikeskus Vellamo info@merikeskusvellamo.fi

Avainsanat

Näyttelyt ja museot Suomi 100 Kotka

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?