Kaksoiskansalainen Roman Schatz ruotii suomalaisuutta ja saksalaisuutta

Ke 15.11.2017 Klo 18:00

Kouvolan pääkirjasto, Salpausselänkatu 33, 45100

Marraskuun taiteilijavieraan Roman Schatzin voisi esitellä hengästyttävän monella tapaa; onhan hän mm. kolumnisti, kouluttaja, juontaja, näyttelijä ja toimittaja. Kutsukaamme häntä keskiviikkona 15.11. klo 18 Kouvolan pääkirjastossa kirjailijaksi, sillä marraskuun kirjailijaillassa keskustelun keskiössä on Schatzin uusin tietokirja nimeltään Asevelipuolet.
 
Schatzin teos kertoo kansiliepeen mukaan siitä pienestä erosta, joka vallitsee suomalaisen ja saksalaisen välillä.  Länsi-Saksassa syntynyt, nyttemmin kaksoiskansalaisuuden omaava Schatz ruotii kirjassaan tarkkanäköisyydellä saksalaisten ja suomalaisten erilaista kulttuuritaustaa, josta kirjoittajan mukaan kansojen erilaisuudet johtuvat.
 
– Sisälläni asuu Saksan liittotasavallan kotka sekä Suomen leijona, toteaa Schatz. Niinpä kirja on syntynyt osittain saksalaisen itsekurin, osittain suomalaisen vitutuksen voimalla, hän jatkaa.

Kirjassa on tiheään väliotsikoita, jotka suorastaan pakottavat lukemaan lisää: Pahin moka oli sota, Jokamiehenoikeudet ja sissisoutajat, Aito saksalainen sauna, Jokaisella on hakaristinsä kannettavana. Luvattoman herkullisia keskustelunaiheita illassa, jossa juontajana toimii kirjastosta Kini Laine.

Kirjallisuusilta kuuluu osana kirjaston Suomi 100 -juhlavuoden kokonaisuuteen, jossa marraskuun teemana on tietokirjallisuus.

Varaa teos Roman Schatz : Asevelipuolet

Kuva: Marek Sabogal

Hinta

0 €

Lisää kalenteriin 15.11.2017 18:00 15.11.2017 18:00 Europe/Helsinki Kaksoiskansalainen Roman Schatz ruotii suomalaisuutta ja saksalaisuutta Marraskuun taiteilijavieraan Roman Schatzin voisi esitellä hengästyttävän monella tapaa; onhan hän mm... Kouvolan pääkirjasto, Salpausselänkatu 33, 45100

Avainsanat

Kirjastot Suomi 100 Kouvola

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?