MLL:n vapaaehtoiskoulutus

Ma 5.3.2018 Klo 17:00

Kumppanuustalo Viikari, Mariankatu 24, 48100 Kotka

Mannerheimin Lastensuojeluliiton tukihenkilötoiminta on piirin organisoimaa, ammatillisesti ohjattua vapaaehtoistoimintaa. Tukihenkilötoimintaan kuuluu kaveri-, perhekummi- ja ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnat. Toiminta on rahoitettu Veikkauksen tuella. Tukisuhteen lähtökohtana on vapaaehtoinen ja tasa-arvoinen kumppanuus. Tukihenkilötoiminnasta kiinnostuneet vapaaehtoiset haastatellaan ja he osallistuvat tukihenkilöiden peruskoulutukseen. Peruskoulutuksen lisäksi tukihenkilöt saavat säännöllistä ohjausta. Tukihenkilöt noudattavat vapaaehtoistyön eettisiä periaatteita, joita ovat mm. vaitiolovelvollisuus ja vastavuoroisuus. Perhe, lapsi tai nuori voivat hakeutua tukihenkilötoiminnan pariin itse tai ammattilaisen ohjaamana.

Kaveritoiminta
MLL:n kaveritoiminta on suunnattu 4-17 -vuotiaalle lapselle tai nuorelle. Kaveritoiminnan tavoitteena on tarjota lapselle/nuorelle turvallinen ja luottamuksellinen suhde, ehkäistä ongelmien kasautumista, yksinäisyyttä ja syrjäytymistä lapsen/nuoren sosiaalisia taitoja ja itsetuntoa vahvistamalla sekä laajentaa lapsen/nuoren sosiaalista verkostoa ja tukea tämän itsenäistymistä. Kaveri on tavallinen, luotettava, lasten ja nuorten auttamisesta kiinnostunut aikuinen, joka haluaa antaa tähän vapaa-aikaansa. Kaveria tarvitaan esimerkiksi silloin, jos lapsi tai nuori kokee itsensä yksinäiseksi, vapaa-ajalla ei ole mielekästä tekemistä, koulu ei suju toivotusti tai omasta lähipiiristä ei löydy aikuista juttuseuraa. Kaveri tapaa lasta tai nuorta keskimäärin pari kertaa kuukaudessa. Yhdessä tehdään niitä asioita, jotka molemmista tuntuvat mukavilta; jutellaan, pelataan lautapelejä, käydään elokuvissa tai vaikka lenkillä.

Perhekummitoiminta
MLL:n perhekummitoiminnan tarkoituksena on lisätä perheen hyvinvointia ja vahvistaa koko perheen elämänhallintaa tukemalla ensisijaisesti perheen vanhempia. Perhekummit ovat auttamisesta kiinnostuneita ja sitoutuneita vapaaehtoisia. Perhekummin tehtävänä on ennen kaikkea tukea perheen vanhempien vanhemmuutta, mutta on tärkeää, että jokainen perheenjäsen, myös lapsi/lapset, tulee kuulluksi ja nähdyksi. Tukeminen on käytännössä kuuntelemista, keskustelemista, ylimääräisenä käsiparina olemista, yhdessä tekemistä ja välittämistä. Perhe ja perhekummit tapaavat yleensä kerran viikossa tai joka toinen viikko. Tapaamiset sovitaan yhdessä ja toteutetaan suunnitelmallisesti.

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminta
MLL:n ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnan päätavoitteena on vahvistaa maahanmuuttajaäitien vanhemmuutta ja osallisuutta sekä ehkäistä heidän syrjäytymistään. Toiminnan kautta maahanmuuttajaäidit saavat ystäväkseen suomenkielisen naisen, jonka kanssa he voivat harjoitella suomen kielen puhumista sekä tutustua suomalaiseen yhteiskuntaan ja tapoihin. Suomea puhuva vapaaehtoinen puolestaan pääsee tutustumaan uusiin kulttuureihin ja niiden tapoihin. Kaksisuuntainen kotoutuminen lisää ymmärrystä kulttuurien välillä ja vähentää ennakkoluuloja.

Seuraava vapaaehtoisten kavereiden, perhekummien ja ystävien yhteinen peruskoulutus järjestetään maanantaina 5. maaliskuuta 2018 klo 17-21.00 Kumppanuustalo Viikarissa Kotkassa. Ilmoittautumiset 23. helmikuuta mennessä joko suoraan koordinaattorille (tiedot alla) tai verkkosivuilla kymenpiiri.mll.fi/tule-vapaaehtoiseksi/

Yhteystiedot:
Kaveri- ja perhekummitoiminta – Sanna Kytö sanna.kyto@mll.fi p. 040 749 9697
Kaveri- ja ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminta – Virpi Meriläinen virpi.merilainen@mll.fi p. 040 589 5584

Lisätietoja

Järjestäjä

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piiri

0104228122

kymen.piiri@mll.fi

Tapahtuma on ilmainen
Lisää kalenteriin 05.03.2018 17:00 05.03.2018 17:00 Europe/Helsinki MLL:n vapaaehtoiskoulutus Mannerheimin Lastensuojeluliiton tukihenkilötoiminta on piirin organisoimaa, ammatillisesti ohjattua.. Kumppanuustalo Viikari, Mariankatu 24, 48100 Kotka Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piiri kymen.piiri@mll.fi

Avainsanat

Muut tapahtumat Asukkaat Kotka

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?