Alma Pihl – Fabergé-korusuunnittelijan matka Pietarista Kuusankoskelle

La 10.2.2018 Klo 13:00

Simelius-sali, Kouvola-talo, Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola

Luennoitsijat: FT Ulla Tillander-Godenhielm ja kulttuurineuvos Eero Niinikoski

FT Ulla Tillander-Godenhielm on kansainvälisesti tunnettu korutaiteen asiantuntija. Hän väitteli tohtoriksi vuonna 2005 aiheenaan Venäjän keisarikunnan palkitsemisjärjestelmä. Tillander-Godenhielmin tutkimukset todistivat Alma Pihlin suunnitelleen kaksi Fabergén keisarillista pääsiäismunaa. Luennossaan hän kertoo upeiden kuvien kera Alma Pihlin suunnittelemista koruista ja muista arvoesineistä sekä Fabergén jalokiviliikkeen toiminnasta.

Kulttuurineuvos Eero Niinikoski on kirjoittanut useita artikkeleita ja luennoinut Alma Pihlin elämänvaiheista Kuusankoskella. Pietarin loiston rinnalla vaatimaton elämä sai kuitenkin sisältöä Alman taiteellisen lahjakkuuden kautta. Hän oli Kymiyhtiön virkamiesklubin juhlien luottolavastaja ja Ruotsalaisen koulun innostava piirustuksenopettaja.

HUOM.
Alma Pihlistä on myös toinen luento Kuusankoskitalossa 5.2.2018 klo 18.00.
Kertojana on silloin Eero Niinikoski
Lisätietoja

 

Poikilon kotisivut

Tapahtuma on ilmainen
Tapahtuma on esteetön
Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 10.02.2018 13:00 10.02.2018 13:00 Europe/Helsinki Alma Pihl – Fabergé-korusuunnittelijan matka Pietarista Kuusankoskelle Luennoitsijat: FT Ulla Tillander-Godenhielm ja kulttuurineuvos Eero Niinikoski FT Ulla Tillander-Godenhielm.. Simelius-sali, Kouvola-talo, Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola Poikilo-museot

Avainsanat

Luennot ja seminaarit Näyttelyt ja museot Matkailijat Kouvola

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?