PATRIARKKA

Pe 22.2.2019 Klo 14:00

Kouvolan Teatteri, Päänäyttämö, Salpausselänkatu 38, 45100 KOUVOLA

PATRIARKKA
Osuva perhedraama, josta jokainen löytää oman näkökulmansa.


"Kiitos, kun sain nähdä sukuni ulkopuolisin silmin. Koskettava, pysäyttävä, hauska, kaunis, totta."
Yleisöpalaute

Heimo Harjun elämässä perheelle ei ole jäänyt tilaa. On ollut työ, projekteja, uuden rakentamista. Nyt hän viettää eläkepäiviä ulkomailla vaimonsa Virpin kanssa, kunnes keksii haluavansa vielä yhden projektin ja palata Suomeen – ja Virpi seuraa mukana, kuten aina ennenkin.

Kotiinpaluujuhla osoittautuu käänteentekeväksi, eikä aivan odotetulla tavalla. Pojan vaimo sanoo suorat sanat edeltävästä sukupolvesta ja pintaan nousee asioita, jotka ovat odottaneet ulospääsyä. Tilannetta ei kevennä edes Kale-ystävän ehtymätön ja omintakeinen huumori. Miehuuden mallit päätyvät tuuletettavaksi, Virpi miettii rooliaan vaimona ja äitinä – ja nelikymppisillä lapsillakin on sanottavaa.

Nokkelaa ja tunnistettavaa ajankuvaa meistä suomalaisista

Näytelmä kertoo parisuhteen kaaresta, vanhemmuudesta, sukupolvista sekä empatian tärkeydestä. Se koskettaa ja kannustaa puhumaan, tarttumaan unelmiin ja pitämään huolta lähimmistä. Patriarkka on yksi viime vuosien merkittävimmistä kotimaisista teoksista. Kirjoittaja Juha Jokela tunnetaan myös Pulkkinen-tv-sarjan sekä Mobile Horror -näytelmän takaa.

"Upeaa! (...) Patriarkka huumaa ja koukuttaa. Näyttelijöiden, ohjaajan ja kirjoittajan taidonnäyte!"
KS, napakat 13.11.

"Mielenkiintoinen. Monipuolinen aikakausien tulkki. Hienoja roolisuorituksia! Suosittelen."
Yleisöpalaute

Vain 22.2.2019 saakka Kouvolan Teatterin suurella näyttämöllä.

Ohjaus Tiina Luhtaniemi, lavastus Sanna Halme, pukusuunnittelu Maaret Nikkinen.
Rooleissa Hannu Kivioja, Nina Petelius-Lehto, Panu Poutanen, Petteri Hautala, Emma-Sofia Hautala, Satu Taalikainen, Juha Hippi, Sami Kosola ja Tiina Winter.
Lisää kalenteriin 22.02.2019 14:00 22.02.2019 14:00 Europe/Helsinki PATRIARKKA PATRIARKKAOsuva perhedraama, josta jokainen löytää oman näkökulmansa."Kiitos, kun sain nähdä sukuni ulkopuolisin.. Kouvolan Teatteri, Päänäyttämö, Salpausselänkatu 38, 45100 KOUVOLA Kouvolan Teatteri

Avainsanat

Teatteri Kouvola

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?