Ketotalkoot Suutarinpellolla

Su 12.8.2018 Klo 10:00

Pikku-Palomäki, Sammonkatu 28, 45100 Kouvola

Pohjois-Kymen Luonto järjestää perinteiset ketotalkoot Pikku-Palomäen kuntoradan vieressä sijaitsevalla Suutarinpellolla. Talkoilijat kokoontuvat kello 10 Sammonkadun päässä (siinä, missä Sammonkatu vaihtuu Sammonraitiksi). Mukaan voi ottaa omia työvälineitä ja -käsineitä, järjestäjä tarjoaa talkookahvit.

Suutarinpelto on metsittyvä rinnepelto, jossa on ketoa ja tuoretta niittyä. Aluetta raivataan ja maisemaa avataan poistamalla pajukkoa. Kohde metsittyisi ja kasvaisi umpeen ilman hoitoa.

Alueelle on luotu hoitosuunnitelma joitakin vuosia sitten. Tavoitteena on saada avoin niitty, jolla kasvaa siellä täällä pihlajia, koivuja, kuusia, mäntyjä ja katajia. Varsinkin vadelman, metsälauhan, timotein ja maitohorsman leviäminen estetään säännöllisellä niittohoidolla. Samalla lisätään lämmintä ja avointa kasvupaikkaa suosivien hyönteisten, kuten päiväperhosten elinoloja.

Kedolla kasvaa ketonoidanlukkoa (Botrychium lunaria). Muuta lajistoa ovat mm. kurjenkello, huopakeltano, ahopukinjuuri, kissankello, harakankello, metsämansikka, purtojuuri, ahomatara, paimenmatara, häränsilmä sekä kultapiisku. Kedolla tavataan myös runsaasti perhosia.

Lisätietoja antaa talkoopäällikkö Matti, puh. 050 438 1488.

Järjestäjä

Pohjois-Kymen Luonto ry

050 438 1488

pauliinaklemola@gmail.com

Tapahtuma on ilmainen
Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 12.08.2018 10:00 12.08.2018 10:00 Europe/Helsinki Ketotalkoot Suutarinpellolla Pohjois-Kymen Luonto järjestää perinteiset ketotalkoot Pikku-Palomäen kuntoradan.. Pikku-Palomäki, Sammonkatu 28, 45100 Kouvola Pohjois-Kymen Luonto ry pauliinaklemola@gmail.com

Avainsanat

Luonto ja ulkoilu Asukkaat Lapsiperheet Matkailijat Nuoret Seniorit Kouvola

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?