Menetetyt majakat

Su 20.1.2019 Klo 09:00

Merikeskus Vellamo, Tornatorintie 99, 48100 Kotka

Menetetyt majakat -näyttely esittelee kertomusten ja valokuvien avulla majakoita, jotka Suomi on tavalla tai toisella menettänyt. Näyttely johdattaa kadonneen kulttuuriperinnön äärelle.

Majakat ja loistot ovat osa rakennus-, kulttuuri- ja  merenkulun historiaa sekä meriturvallisuutta. Ne ovat kotisaaria, tukikohtia, kiintopisteitä, muistoja ja monin paikoin myös sotavuosien taistelupaikkoja ja sijaiskärsijöitä. Majakoita on kadonnut maisemasta mm. myrskyjen ja tuhotöiden takia. Sodat ovat vieneet niistä osan: majakoita ovat hävittäneet suomalaiset itse ja muutaman on tuhonnut vihollinen. Eniten suomalaismajakoita on kuitenkin menetetty rauhanehtojen myötä tapahtuneiden alueluovutusten yhteydessä.

Osa majakoiden kiehtovuutta on niiden massiivisuudessa sekä sijainnissa ‒ ulkoluodoilla, säiden armoilla. Myös majakkasaarten elämäntapa, elämä meren ympäröimillä karuilla luodoilla, erossa muusta yhteiskunnasta, on luonut myyttisyyttä niiden ympärille.

Monet menetetyt majakat ovat tuttuja ainakin niminä: Suursaari, Hanhipaasi ja Ruuskeri. Osasta jäljellä on vain kivijalka, mutta osa majakoista on yhä olemassa. Forum Marinumin tuottama näyttely perustuu Johanna Pakolan ja Seppo Laurellin samannimiseen tietokirjaan.

Merikeskus Vellamo on avoinna ti, to-su 10-17, ke 10-20, maanantaisin suljettu.

Hinta

Aikuiset 10, eläkeläiset ja opiskelijat 6, lapset 0. €

Järjestäjä

Merikeskus Vellamo

0403500497

info@merikeskusvellamo.fi

Tapahtuma on esteetön
Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 20.01.2019 09:00 20.01.2019 09:00 Europe/Helsinki Menetetyt majakat Menetetyt majakat -näyttely esittelee kertomusten ja valokuvien avulla majakoita, jotka Suomi on.. Merikeskus Vellamo, Tornatorintie 99, 48100 Kotka Merikeskus Vellamo info@merikeskusvellamo.fi

Avainsanat

Näyttelyt ja museot Asukkaat Lapsiperheet Matkailijat Seniorit Kotka

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?