Marian sydän -musiikkinäytelmä

Su 14.10.2018 Klo 15:00

Kouvola-talo, Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola

Marian sydän on uusi koskettava, mukaansatempaava ja humoristinenkin musiikillinen näytelmä, joka piirtää kuvaa persoonallisen monisärmäisestä,  voimakastahtoisesta naisesta ja kirjiailijasta Maria Jotunista. Jotuni herättää aikalaisissaan suuria tunteita ihailusta moraaliseen paheksuntaan.

Näytelmän ytimessä nähdään myös Jotunin taiteeseen ja elämään vahvasti vaikuttaneet kaksi miestä: aviopuoliso, uuttera tutkija, professori Viljo Tarkiainen ja nuoruuden rakastettu, kirjailija Joel Lehtonen.

Näytelmä vie katsojan itsenäistyvän Suomen kuohuviin alkuvuosiin ja piirtää hersyvää ajankuvaa 1900-luvun alun suomalaisista taiteilijoista. Näyttelijät heittäytyvät rooleihinsa vaihtaen tyyliä nauruhermoja kutkuttavasta Suomi-filmin tunnelmasta aina herkkään kamaridraamaan asti. Näytelmän tematiikasta löytyy yhtäläisyyksiä aina nykypäivään asti.
  
Kirsti Valveen käsikirjoittamassa ja Helena Kallion ohjaamassa Marian sydän-näytelmässä nähdään nainen, joka ei jää elämänsä miesten varjoon.
Juuri itsenäistyneen Suomen kiihkeässä  ilmapiirissä Maria Jotuni joutuu tekemään suuria valintoja järjen ja rakkauden välillä.


Maria sydämmessä näyttelevät Kirsti Valve, Teijo Eloranta sekä näyttelijä-muusikko Antti Korhonen, joka vastaa myös näytelmän musiikkidramaturgiasta. Korhonen on säveltänyt näytelmän musiikin rakastettuihin Eino Leinon, Joel Lehtosen ja Aleksis Kiven runoihin. Tyylillisesti sävellykset hakevat vaikutteita kansanlauluista ja romantiikan perinteestä.

 

Hinta

20 + toimituskulut €

Järjestäjä

Kouvolan kaupunki, kulttuuritapahtumat

0206157420

helena.jetsu@kouvola.fi

Lisää kalenteriin 14.10.2018 15:00 14.10.2018 15:00 Europe/Helsinki Marian sydän -musiikkinäytelmä Marian sydän on uusi koskettava, mukaansatempaava ja humoristinenkin musiikillinen näytelmä, joka piirtää.. Kouvola-talo, Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola Kouvolan kaupunki, kulttuuritapahtumat helena.jetsu@kouvola.fi

Avainsanat

Teatteri Kouvola

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?