Japanin filharmoninen orkesteri Kuusankoskitalolla

Ke 3.4.2019 Klo 20:00

Kuusankoskitalo, Kymenlaaksonkatu 1, 45700 Kuusankoski

Japanin filharmoninen orkesterin konsertti Kuusankoskitalolla

Japanin filharmoninen orkesteri tulee ensivierailulle Suomeen laajan Euroopan kiertueensa yhteydessä. Konsertin johtaa ylikapellimestari Pietari Inkinen.  Kouvolasta lähtöisin oleva Inkinen on Pohjois-Kymen musiikkiopiston ja Sibelius-Akatemian kasvatti.  

Pietari Inkinen on valinnut kaikkiin kiertueen ohjelmiin suomalaisia säveltäjänimiä. Helsingissä ja Kouvolassa kuullaan Eward Elgarin, Tőru Takemitsun ja Jean Sibeliuksen musiikkia. Kiertueen muissa konserteissa on myös Einojuhani Rautavaaran ja Ludwig van Beethovenin teoksia.

Solistina soittaa sellotaiteilija Sheku Kanneh-Mason, joka on BBC:n Vuoden nuori solisti -kilpailun 2016 voittaja ja kaksinkertainen Classic BRIT Awards -palkinnon saaja. Hänet muistetaan myös ihastusta herättäneestä esiintymisestään Englannin prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin häissä.

Japanin filharmonisen orkesterin vierailu on yksi Kouvolan kaupungin 10-vuotisjuhlakauden tapahtumista. Kouvolaan saapuu orkesterin lisäksi n. 40-henkinen ryhmä JPO:n faneja Japanista.

Suomessa orkesteri soittaa kaksi konserttia, 2.4. Helsingin Musiikkitalossa ja 3.4. Pietari Inkisen kotikaupungin Kouvolan Kuusankoskitalossa. Vierailu juhlistaa Japanin ja Suomen välisten diplomaattisuhteiden 100-vuotisjuhlaa.

Molempia Suomen vierailuja tukee Japanissa ja Pohjoismaissa toimivan Scandinavia-Japan Sasakawa Foundationin (SJSF) Suomen ja Japanin osastot.

Kouvolan konserttia tukevat myös Kouvolan kaupunki ja Kymin osakeyhtiön 100-vuotissäätiö.

Konsertin ohjelma: Takemitsu: Requiem jousiorkesterille; Elgar: Sellokonsertto; Sibelius: Sinfonia nro 2.

Hinta

59 €

Järjestäjä

Kouvolan kaupunki

helena.jetsu@kouvola.fi

Tapahtuma on esteetön
Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 03.04.2019 20:00 03.04.2019 20:00 Europe/Helsinki Japanin filharmoninen orkesteri Kuusankoskitalolla Japanin filharmoninen orkesterin konsertti Kuusankoskitalolla Japanin filharmoninen orkesteri tulee.. Kuusankoskitalo, Kymenlaaksonkatu 1, 45700 Kuusankoski Kouvolan kaupunki helena.jetsu@kouvola.fi

Avainsanat

Musiikki Asukkaat Matkailijat Kouvola

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?