Muinais-DNA -tutkimuksen saloja -luento

Ti 6.11.2018 Klo 18:00

Honka-sali, Kouvola-talo, Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola

Mitä muinais-DNA -tutkimus oikein on? Mitä se voi kertoa meidän suomalaisten alkuperästä? Muinais-DNA -tutkimuksen saloja Kouvola-talolle saapuu valaisemaan professori Päivi Onkamo Turun yliopistosta. Luento järjestetään tiistaina 6.11. kello 18 alkaen osana Poikilo-museoiden Myytinmurtajia ja matkantekijöitä -näyttelyä.

Päivi Onkamo johtaa SUGRIGE eli Suomalais-ugrilainen muinaisgenomiprojektia. Projektissa tutkitaan sekventoinnin eli DNA-molekyylien emäsjärjestyksen selvittämisen avulla muinaisia ihmisiä Suomesta ja muualta. Tavoitteena on ymmärtää, keitä täällä koillisessa Euroopassa on muinoin asunut ja liittyykö suomalais-ugrilaisten kielten saapumisaikaan tietyn genomisen perintöaineksen saapuminen - ja mistä? Onkamon ryhmä työskentelee Helsingin yliopistossa, Max Planck -instituutissa Jenassa, Saksassa ja Turun yliopistossa.

Muinais-DNA -luento Kouvola-talon Honka-salissa on kestoltaan noin 45 minuuttia. Sen jälkeen on vielä hyvin aikaa kysymyksille ja vapaalle keskustelulle.

Tervetuloa!

Poikilon kotisivut

Tapahtuma on ilmainen
Tapahtuma on esteetön
Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 06.11.2018 18:00 06.11.2018 18:00 Europe/Helsinki Muinais-DNA -tutkimuksen saloja -luento Mitä muinais-DNA -tutkimus oikein on? Mitä se voi kertoa meidän suomalaisten alkuperästä?.. Honka-sali, Kouvola-talo, Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola Poikilo-museot

Avainsanat

Luennot ja seminaarit Muut tapahtumat Näyttelyt ja museot Matkailijat Kouvola

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?