Näkökulmia Suomen historiaan: FT, dosentti Lasse Laaksonen

Ti 22.1.2019 Klo 18:00 - 20:00

Kuusankoskitalo, Kymenlaaksonkatu 1, 45700 Kuusankoski

Todellisuus ja harhat – talvisodan lopun ongelmakenttä

FT, Lasse Laaksonen pitää luennon

 

Talvisota oli suomalaisille ”pyhä sota”. Erityisesti sen viimeisiin vaiheisiin liittyy paljon myyttisyyttä, ristiriitaisuuksia, arkaluontoisuuksia. Raskaista taisteluista huolimatta rauhan solmiminen otettiin vastaan sekavin tuntein. Näkemykset armeijan suorituskyvystä strategisella rintamalla, Karjalan kannaksella, sodan päättymishetkellä vaihtelivat rajusti. Ylijohto ja rintamakomentajat esittivät asiasta monenkirjavia arvioita. Mikä oli armeijan tila rauhan katkaistessa kehityksen? Miten henkilösuhteet ja -ongelmat vaikuttivat johtamiseen? Ulkosuhteiden merkitys rauhanteossa? Olisiko sotaa kyetty jatkamaan?

 

Aiheesta tohtoriksi väitellyt, kolmen eri yliopiston dosentti Lasse Laaksonen on tunnettu myyttien murtaja ja sotahistorian kipupisteiden käsittelijänä. Hän on analysoinut tutkimuksissaan mm. Mannerheimin ja kenraalien henkilösuhteiden vaikutusta johtamiseen. Viimeisin teos Viina, hermot ja rangaistukset – sotilasylijohdon henkilökohtaiset ongelmat 1918-1945 (2017) oli ehdolla sekä Vuoden Tiedeteokseksi että Vuoden Historia-teokseksi.

 

Luennon päättymisen jälkeen jää aikaa kysymyksille ja keskustelulle.

 

Järjestäjä

Kouvolan kaupunki

0206157420

helena.jetsu@kouvola.fi

Tapahtuma on ilmainen
Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 22.01.2019 18:00 22.01.2019 20:00 Europe/Helsinki Näkökulmia Suomen historiaan: FT, dosentti Lasse Laaksonen Todellisuus ja harhat – talvisodan lopun ongelmakenttä FT, Lasse Laaksonen pitää.. Kuusankoskitalo, Kymenlaaksonkatu 1, 45700 Kuusankoski Kouvolan kaupunki helena.jetsu@kouvola.fi

Avainsanat

Luennot ja seminaarit Asukkaat Matkailijat Seniorit Kouvola

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?