Tietoherkku. Merimiehiä ja laivatyttöjä.

Ke 16.1.2019 Klo 17:00

Merikeskus Vellamo, Tornatorintie 99, 48100 Kotka

Merimiehet ja satamissa työskennelleet työmiehet muodostivat merkittävän asiakasryhmän Helsingissä toimineille prostituoiduille. Erityisesti toisen maailmansodan jälkeen satamissa yleistyivät niin kutsutut laivatytöt. Laivatyttöilmiön kohdalla prostituution raja oli häilyvä. Naisten nuoruuden takia viranomaiset kokivat ilmiön ensisijaisesti nuorisoon liittyväksi sosiaaliseksi ongelmaksi.

Historioitsija FM Katja Tikan ja historioitsija FM Iisa Aaltosen esitelmä käsittelee prostituution ja merenkulun suhdetta, erityisesti Helsingin näkökulmasta. Aaltonen ja Tikka ovat julkaisseet teoksen ”Punaisten lyhtyjen Helsinki – Prostituutio pääkaupungin historiassa” (Minerva) yhdessä historioitsija FM Elina Maaniityn kanssa syksyllä 2018. Teos on myynnissä tilaisuuden jälkeen.

Luento liittyy näyttelyyn "Sex and the Sea", joka on nähtävillä Merikeskus Vellamossa 20.1.2019 saakka.

Tietoherkku-luennot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Myös Merikeskus Vellamon näyttelyihin on vapaa pääsy aina keskiviikkoiltaisin klo 17-20.

Järjestäjä

Merikeskus Vellamo

0403500497

info@merikeskusvellamo.fi

Tapahtuma on ilmainen
Tapahtuma on esteetön
Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 16.01.2019 17:00 16.01.2019 17:00 Europe/Helsinki Tietoherkku. Merimiehiä ja laivatyttöjä. Merimiehet ja satamissa työskennelleet työmiehet muodostivat merkittävän asiakasryhmän Helsingissä toimineille.. Merikeskus Vellamo, Tornatorintie 99, 48100 Kotka Merikeskus Vellamo info@merikeskusvellamo.fi

Avainsanat

Luennot ja seminaarit Näyttelyt ja museot Asukkaat Matkailijat Kotka

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?