Plastiikkia, plastiikkia - askarteluaiheinen ilta

Ke 20.2.2019 Klo 18:00 - 19:30

Kouvolan pääkirjasto, Salpausselänkatu 33, 45100 Kouvola

Satu Latvatalon Plastiikkia, plastiikkia! -kirjassa muovipusseista syntyy ihastuttavan kauniita käyttötavaroita ja koriste-esineitä. Tule Plastiikkia, plastiikkia -iltaan Kouvolan pääkirjastoon helmikuun 20. päivänä klo 18 ja hullaannu muovivirkkaukseen Latvatalon ohjeilla.

Askarteluaiheisen illan aikana kirjailijavieraanamme oleva Satu Latvatalo antaa tietoa materiaaleista, esittelee kirjansa sivuilla olevia töitä ja kertoo tekniikoista.  Hän on luvannut tuoda mukanaan myös omia töitään yleisön ihailtavaksi.

Muovi taipuu virkaten kassiksi tai tossuiksi

Idea muovipusseista virkkaamiseen syntyi tarpeesta saada uniikki ja kaunis, säänkestävä matto leikkimökkiin, kertoo Latvatalo. Kaupoista ei sellaista löytynyt, joten puuhakas nainen virkkasi mattonsa itse. Siitä innostus ryöpsähti valtoimenaan, ja nyt Latvatalon itsensä ideoimat kymmenet työt on koottu kaikkien askarteluintoisten iloksi kirjaan.

Lahtelaisen vaatesuunnittelijan selkeät virkkausohjeet, työpiirustukset ja upeat valokuvat houkuttelevat kokeilemaan, miten muovi omissa käsissä taipuu kasseiksi, tossuiksi tai rasioiksi. Kosteuden kestävät työt sopivat erinomaisesti pesuhuoneiden somistukseen ja terassille. Kuvien perusteella on vaikea kuvitella, että materiaalina on jätesäkki tai kaupan muovikassi.

Illan yhtenä ideana onkin kertoa, ettei muovia kannata heittää luontoon tai roskiin, vaan hyödyntää se käsityönä kodin sisustamisessa tai pukeutumisessa.

 

 

 

 

Järjestäjä

Kouvolan pääkirjasto

0206154293

kirjasto@kouvola.fi

Tapahtuma on ilmainen
Tapahtuma on esteetön
Lisää kalenteriin 20.02.2019 18:00 20.02.2019 19:30 Europe/Helsinki Plastiikkia, plastiikkia - askarteluaiheinen ilta Satu Latvatalon Plastiikkia, plastiikkia! -kirjassa muovipusseista syntyy ihastuttavan kauniita käyttötav.. Kouvolan pääkirjasto, Salpausselänkatu 33, 45100 Kouvola Kouvolan pääkirjasto kirjasto@kouvola.fi

Avainsanat

Kirjastot Kouvola

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?