Nyrjähdys, venähdys, murtuma

La 9.3.2019

Galleria Uusikuva, Satamakatu 9, 48100 kotka

Nyrjähdys, venähdys, murtuma
 
Leena Illukka – Silja Puranen – Virpi Vesanen-Laukkanen
 
Kolmen taiteilijan yhteisnäyttelyn lähtökohtana on ihmisen aiheuttama, jatkuvasti kiihtyvä muutos ja sen tuottamat virheet ja murtumat. Teokset käsittelevät ihmisen vaikutusta luontoon sekä muutoksia ihmisten ja yhteisöjen välisissä suhteissa. Taiteilijoiden työskentelyssä pessimistisen tulevaisuusvision rinnalle nousee lämpö, huumorin pilkahdus ja uuden yrityksen mahdollisuus.
 
Leena Illukan teokset ovat veistoksia ja installaatioita, joissa yhdistyvät kierrätetyt materiaalit ja perinteiset käsityötekniikat. Näyttelyssä esillä olevissa koiraveistoksissa Illukka tutkii kulttuurin ja luonnon rajatilaa. Onko koira menettänyt oikeutensa olla todellinen eläin?
 
Silja Purasen teokset käsittelevät muun muassa ihmisen ympäristösuhdetta, sotaa ja kriisitilanteita. Videoiden ja animaatioiden tarinoissa eläimet ja elollistetut esineet etsivät paikkaansa ja mahdollisuutta olemassaololleen.
 
Virpi Vesanen-Laukkasen teokset käsittelevät lapsuutta ja muistia. Pehmeiden, tekstiilistä ommeltujen teosten mittasuhteet venähtävät, ja valokuvissa pienten nukkien kasvoista paljastuvat pinnan murtumat.
 
Ryhmä on pitänyt vuoden 2018 alusta näyttelyitä nimellä Nyrjähdys, venähdys, murtuma. Aiemmat näyttelyt ovat olleet Rovaniemellä Studio Mustanapassa, Vaasassa Black Wall Galleryssa, Poriginal galleriassa Porissa ja Galleria Uusi Kipinässä Lahdessa.
 
Vuonna 2019 ryhmällä on näyttelyt Forssan museon Aulagalleriassa sekä Galerie Pleikussa Berliinissä. Vuonna 2020 näyttely on Heinolan taidemuseossa.
 
Leena Illukka (s.1962) on suorittanut kuvataiteen ylemmän tutkinnon Saimaan Korkeakoulusta vuonna 2015 ja kuvataiteen alemman tutkinnon Lahden Taideinstituutissa v. 2011. Illukan teoksia on valtion taidekokoelmassa ja ulkomaisissa kokoelmissa. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä.
 
Tuusulalainen Silja Puranen (s.1961) on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Purasen teoksia on kotimaisissa ja ulkomaisissa kokoelmissa. Puranen on suorittanut kuvataiteen AMK-tutkinnon Lahden Taideinstituutissa ja taiteen maisterin tutkinnon Aalto-yliopistossa.
 
Virpi Vesanen-Laukkanen (s.1957) on koulutukseltaan taiteen maisteri. Hänellä on ollut yksityisnäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla, ja hän on osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin sekä toteuttanut tilausteoksia. Helsingissä asuvan ja työskentelevän taiteilijan teoksia on kotimaisissa ja ulkomaisissa kokoelmissa.
 
 
Galleria Uusikuva Satamakatu 9, 48100 Kotka
Avoinna ti, to, pe 12-18, ke 12-20, la 12-15
 
 

Muut ajankohdat

Pe 8.2.2019 - 9.3.2019

|

00:00-00:00

Järjestäjä

Kotkan taiteilijaseura

0505772718

kotkantaiteilijaseura.ry@gmail.com

Tapahtuma on ilmainen
Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 09.03.2019 00:00 09.03.2019 00:00 Europe/Helsinki Nyrjähdys, venähdys, murtuma Nyrjähdys, venähdys, murtuma   Leena Illukka – Silja Puranen.. Galleria Uusikuva, Satamakatu 9, 48100 kotka Kotkan taiteilijaseura kotkantaiteilijaseura.ry@gmail.com

Avainsanat

Näyttelyt ja museot Asukkaat Matkailijat Seniorit Kotka

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?