Yksin tulleet. Valokuvanäyttely.

Su 31.3.2019 Klo 11:00

Merikeskus Vellamo, Tornatorintie 99, 48100 Kotka

Mosi Heratin valokuvanäyttely katsoo Suomea yksin tulleiden nuorten turvapaikanhakijoiden silmin. Vuonna 2015 Suomesta haki turvapaikkaa 3 024 ilman huoltajaa tullutta alaikäistä. Myös Mosi Herati tuli Suomeen Afganistanista alaikäisenä turvapaikanhakijana 2015. Odottaessaan turvapaikkahakemuksensa käsittelyä hän osallistui valokuvauskurssille. Mosista kehittyi valokuvaaja. Nyt hänellä on oleskelulupa, hän valmistuu peruskoulusta 2019 ja koulun ohella kuvaa myös työkseen.

Olen turvassa, mutta yksin.

Valokuvaaja Mosi Herati kertoo: ”Olen joutunut jättämään kotini sodan vuoksi 16-vuotiaana. Nykyisin olen huolissani niistä Lähi-Idän konfliktialueiden lapsista, jotka eivät vielä ole joutuneet jättämään kotejaan eivätkä haluakaan. Tulevaisuudessa minä en halua, että he joutuvat jättämään kotinsa ja pakenemaan EU-maihin, koska tiedän, miten vaikea on elää ilman perhettä tai tietoa siitä, ovatko perheenjäsenet elossa vai ei. Minä toivon, että EU-maat lopettavat aseiden viennin konfliktialueille, koska asevienti vaikuttaa sodan lisääntymiseen ja pakolaiskriisiin.”.

Kiertonäyttelyn on tuottanut SPR:n yksin tulleiden tukihanke. Hankkeen Vaikuttajatiimin alaikäisenä ilman perhettä saapuneet nuoret haluavat olla mukana vaikuttamassa ja rakentamassa yhteiskuntaa. Heihin voi tutustua Instagramissa @spr.yt tai Facebookissa @vaikuttajatiimi

Näyttely on esillä Merikeskus Vellamon aulassa ja siihen voi tutustua maksutta Vellamon aukioloaikoina ti, to-su 10-17 ja ke 10-20. Maanantaisin Merikeskus Vellamo on suljettu.

Järjestäjä

Merikeskus Vellamo

0403500497

info@merikeskusvellamo.fi

Tapahtuma on ilmainen
Tapahtuma on esteetön
Tapahtuma on ikärajaton
Lisää kalenteriin 31.03.2019 11:00 31.03.2019 11:00 Europe/Helsinki Yksin tulleet. Valokuvanäyttely. Mosi Heratin valokuvanäyttely katsoo Suomea yksin tulleiden nuorten turvapaikanhakijoiden silmin. Vuonna.. Merikeskus Vellamo, Tornatorintie 99, 48100 Kotka Merikeskus Vellamo info@merikeskusvellamo.fi

Avainsanat

Näyttelyt ja museot Asukkaat Matkailijat Kotka

Jaa tapahtuma

Tulosta tapahtumakortti

Kymenlaaksonyt.fi ei vastaa tapahtuman tietojen mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Heräsikö kysyttävää?